Dupa moartea ambilor parinti,am ramas doua surori ...sora mea nu vrea să-mi dea actele originale ale părinților decedati pentru a începe procedura de succesiune,Întrebarea mea este ce pot face ?
Ea nu dorește să vândă,eu da ...
Încercați să obțineți duplicate de pe acteapoi consultați.un avocat în vederea dezbaterii succesiunii și realizarea partajului prin instanta.Intai mergeți la un notar sa dati o declarație expresă de acceptare a succesiunii și eventual vedeti ce sfaturi o sa va mai dea și notarul.
Multumesc pentru raspuns,inca o intrebare mai am,
Acum nu locuiește nimeni in casa părinților,daca inchiriaza casa ,eu ce pot face?este legal?are acest drept?
Având in vedere problemele concrete expuse ar trebui sa apelați la avocat.
Aveți nevoie de sprijin juridic si va trebui să va redacteze si cererea de chemare în judecată.
Puteti deschide procedura si fara acte daca ati face dovada ca nu le puteti obtine.
Fara acte procesul nu se poate derula.
Moştenire frați
Kia Sandu
Părinții au murit, tatăl acum 14 ani, mama acum7 ani, nu am dezbătut succesiunea de moştenire. Sora îmi inerzice să intru în apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)
Mostenire
simina_28
Buna seara.
Dupa moartea tatalui,mama a facut succesiune la casa,eu am primit de la sora mea o suma de bani (5000 marci pe vremea aceea),despagubire ca sa ii ... (vezi toată discuția)