avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nume familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nume familie

Daca copilul este trecut pe numele mamei si recunoscut de tata, ce trebuie facut dupa pt schimbarea numelui pe numele de familie al tatalui
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:12, 2 Februarie 2020
de ce cand l-a recunoscut, nu i-a schimbat si numele ?
Ultima modificare: Duminică, 2 Februarie 2020
gi-jane2, moderator
Copilul nu este nascut inca ideea e ca as vrea sa fie tatal trecut dar pe numele meu... Si ulterior sa ii schimb numele
N-am prins ideea asta.. ulterior de ce sa ii schimbati numele ? Adica de ce nu ii puneti direct numele tatalui.. si ulterior ce insemna, cand ?
Tatal nu este inca divorțat e procesul in desfasurare si dupa terminare as fii vrut sa fie pe numele lui... Pana atunci sa fie pe al meu
e o aiureala sa ii tot schimbati numele copiului. Sa nu il recunoasca decat dupa divort si atunci ia direct numele tatalui.
Nu vad nicio diferenta daca il recunoaste acuma si ii ia numele., numele copilului nu il incurca la divortul sau.
In fine, Daca conveniti asa, il poate recunoaste si poate sa aiba numele mamei si apoi, il schimbati pe cale administrativa pt motive intemeiate, o sa umblati aiurea si va costa pt un moft.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere paternitate zallyna zallyna Copil nascut inainte de casatoria legitima, (in concubinaj), la nume tata pe certif. nastere trasa line. Ulterior, sotul (si tatal natural al copilului) ... (vezi toată discuția)
Paternitate sau a declara un copil Vali2 Vali2 Buna seara, Doresc sa aflu care este procedura pentru a declara un copil de peste 2 ani de catre tata. Este necesara stabilirea paternitatii si daca da care ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil de catre tata axiclau axiclau buna ziua,as dori sa intreb si eu ceva si va multumesc tare mult daca ma ajutati. in ziua de azi nimic nu mai e credibil de acee a am si eu o dilema. am sora ... (vezi toată discuția)