avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... reprezentare
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

reprezentare

pentru efectuarea unei plangeri in numele altuia este necesara procura sau este suficienta delegatia unui avocat care sa o
si efectuieze
Cel mai recent răspuns: Ionel Popa , Mediator 22:57, 8 Decembrie 2009
Procura speciala de reprezentare civila are un caracter mult mai general decat delegatia avocatiala. In schimb, doar pentru reprezentare in fata instantei, este suficienta delegatia de reprezentare juridica incheiata cu un avocat.
Pesupun ca va referiti la introducerea unei plangeri penale .Este nevoie de o procura speciala , autentificata si se ataseaza plangerii.
Detaliati intrebarea ca sa se poata da un raspuns corect si complet.
Daca o persoana vrea sa depuna o plangere solicita serviciul unui jurist care poate fi avocat sau consilier juridic.
Legea e clara si trebuie citita .
- Avocatul poate redacta plangerea, pune petentul sa o semneze si i-o da sa o depuna personal instituriei competente pentru solutionare. Daca petentul nu vrea sa o depuna personal, poate cere avocatului sa faca acest lucru in numele sau, putand sa o trimita institutiei competente prin posta sau sa o depuna direct, situatie in care institutiile competente, cer sau nu cer sa anexeze imputernicirea avocatiala.
- Daca petentul este plecat , nu poate fi de fata si ii cere avocatului sa faca plangerea , acesta o face si o depune in conditiile aratate la aliniatul 1, avand pregatita la nevoie si imputernicirea avocatiala.

Si consilierii juridici pot face o plangere ca nu are cine sa ii opreasca dar nu pot arata ca au acest drept prin emiterea unui document cu aceiasi valoare ca imputernicirea avocatiala, conditii in care trebuie sa apeleze la o procura notariala . Astfel de situatii avocatii de regula nu le accepta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegatie avocat prezenta la mediere Ramona24 Ramona24 Buna ziua, Pot sa accept delegatia avocatului pentru clientul lui d e a-l reprezenta la mediere (doasarul nu e pe rol) avand in vedere faptul ca ... (vezi toată discuția)
Depunere documente la registrul comertului Ostafi Daniel Adrian Ostafi Daniel Adrian Buna ziua Am o intrebare referitoare la depunerea documentatiilor la registrul comertului si anume daca salariatul unui avocat poare depune documentatii la ... (vezi toată discuția)
Problema legata de depunerea actelor societatii la rc live_maz live_maz conform art.18 (2) din ordinul arivind aprobarea Normelor met privind modul de tinere a registrelor comertului, de efectuare a inregistrarilor si de eliberare ... (vezi toată discuția)