avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eliberare forțată spațiu închiriat.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eliberare forțată spațiu închiriat.

Bună seara.

Dețin un apartament care pana la data de 1 februarie a fost închiriat cu contract. Cu o luna înainte am anunțat chiriașul ca nu voi mai reînnoi contractul. Acum el refuza sa elibereze spațiul din varii motive. Întrebarea este care ar fi pașii de urmat pentru a elibera spațiul cât mai rapid? Unde ar trebui sa merg? La politie? La un Executor? Nu întra în discuție nicio varianta amiabilă. A spus ca pana nu este luat pe sus, el nu pleacă.

Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 22:12, 4 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va trebui sa il dati in judecata pt lipsa de titlu ( art 1033 si urmatoarele) si sa cereti evacuarea, e o procedura mai rapida. Notificati-l inainte ca va suporta cheltuielile de judecata, de executare si veti cere si despagubir va plati pana elibereaza efectiv.
Contactati un avocat.
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2020
gi-jane2, moderator
Poliția nu are atribuții în astfel de situații,obțineți o hotărâte judecătorească de evacuare pe care o puneti in executare prin intermediul unui executor judecătoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lncetare drept folosinta contract inchiriere eugen82 eugen82 Am inchiriat un apartament in 2011 inainte de 1.10 pe vechea lege 114/1996, pe o perioada de 3 ani. Contractul a fost redactat de agentie, se arata ca ... (vezi toată discuția)
Chirias_lucrari_ tibik tibik Am inchiriat o casa unui chirias plin de initiativa. Acesta a efectuat lucrari de "imbunatatire", zice el, in casa respectiva: a demolat parapetul unei ... (vezi toată discuția)
Rezilierea contractului de inchiriere Tiblan Tiblan Am o problema serioasa.Am un spatiu pe numele firmei,pe care am inchiriat de la 01.11.2011..Mentionez ca in contract este stipulat ca neplata chiriei si a ... (vezi toată discuția)