avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme măsurare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme măsurare teren

Bună,in urma unei măsurători efectuate de un inginer topograf pe terenul meu,am constatat că suprafața măsurată este cu 65 mp mai mică decât cea trecută în CF.Am fost sfătuit să mă resemnez și să dau o declarație notarială precum ca accept situația și asta e,fara că nimeni niciunde sa mă poată lamuri cat de cat în legătură cu metri lipsa.mentionez ca nu mai este nici o lucrare cadastrala înregistrată în zona,eu am fost primul ce am adus inginer sa masoare,iar unele suspiciuni pe care le am sunt oarecum fondate,întrucât vecinul din dreapta mea mi s-a părut ca încearcă să cam intre in gradina mea,a și distrus un semn pus în capătul grădinii care a fost stabilit în trecut că limita de hotar când s a măsurat acum multi ani in urma,el încercând practic sa profite și de lipsa mea de informație eu cumpărând aici de doar 5 ani și neștiind ce și cum s a procedat intre vecini in trecut și care a fost ,,înțelegerea" si cum au măsurat ei.Poate cineva sa îmi spună unde pot găsi un răspuns?ar trebui pur și simplu să dau declarația aceea sau mă mai pot documenta și lamuri cumva?Va mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2020
Dragan3, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:15, 5 Februarie 2020
Buna ziua,
Puteti discuta cu un avocat si chema vecinii in instantaa, printr-o actiune de granituire.
Actiunea se deschide la judecatoria de domiciuliu, o sa fiti citati, o sa se numeasca un expert judiciat topograf care o sa masoare terenul dvs. si al vecinilor si atunci o sa vedeti fiecare ce suprafata are in acte si realitate...
Discutati cu un avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2020
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita de constructie dintre case si gradini mitachealina mitachealina Vecinul si-a construit casa la o distanta de jumate de metru de casa noastra. Gardu gradinii de vede cu ochiul liber ca este montat pe terenul nostru. As putea ... (vezi toată discuția)
Mai pot face ceva pentru a recupera o suprafata de teren? dragos irina dragos irina acum 2 ani ne-am intabulat o casa cu gradina. In titlul de proprietate apaream cu 56 de arii,la masuratoare nu a iesit numai 50 de arii. Topograful a spus ca ... (vezi toată discuția)
Stabilirea hotarului dintre douã proprietãþi elisabeta propszt elisabeta propszt Am o vie cu livadă de 46,61 are. Proprietatea a fost măsurat de mai multe ori de către un inginer topograf, care a făcut şi desenul proprietăţii, dar nu ... (vezi toată discuția)