avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Dacă o familie are doi copii majori și unul din părinți este decedat, părintele in viata poate să-și treacă partea numai unui singur copil? Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2020
Jvasile, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:23, 6 Februarie 2020
Salutari,

Nu sunt de specialitate deci, nu este o parere avizata:

Daca va referiti la partea ramasa de 50% - da puteti printr-un contract de vanzare cumpare sau printr-un testament si cred ca ar fi si alte solutii

Din moment ce cred ca intentionati sa lasati totul unui singur copil ii puteti lasa chiar mai mult din moment de aveti dreptul si la 1/4 din partea defunctului.

Poate, dar numai după ce dezbate succesiunea.
Tin sa precizez ca nu sa facut succesiune!
Și atunci despre ce parte vorbim?
Eu știu să calculez partea pe care o are. Dar dacă mi-ar vinde-o mie, n-aș cumpăra-o așa teoretic calculată. Aș cere un certificat de moștenitor din care rezulte exact cota parte pe care o are de vânzare.

Pasul unu - dezbaterea moștenirii.
Pasul doi - alegerea unui act prin care să-i „treacă partea” (partaj/vânzare/donație/întreținere etc). Alegerea cu atenție și în funcție de situația de fapt, dacă nu vrea să-i lase moștenire și un proces.
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2020
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot evita succesiunea? AnutaCori AnutaCori Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca exista o modalitate sigura prin care casa parintilor mei obtinuta in timpul casatoriei sa nu faca obiectul succesiunii ... (vezi toată discuția)
Testament!!! franz85 franz85 situatia este urmatoarea: tatal meu a dobandit prin testament semnat de proprietar dar redactat de catre si in prezenta unui notar, un apartament. Sotia ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire Bronson7 Bronson7 Mama mea a murit in urma cu patru ani. Suntem doi fii mostenitori impreuna cu tata, sotul supravietuitor. Tatal meu vrea sa lase toata mostenirea fratelui meu. ... (vezi toată discuția)