buna ziua. va rog dati-mi un raspuns la urmatoarea chestiune: sunt divortat, am un baiat de 9 ani si 8 luni care locuieste cu mama sa. acesta ar dori sa locuiasca cu mine, motivele fiind diverse. stiu ca la 10 ani s-ar putea indeplini acest lucru. s-ar putea face pe cale amiabila la notar sau e nevoie de un proces? care ar fi pasii? multumesc anticipat
Puteti sa cereti si acum, nu rebuie sa asteptati pana face 10ani. Daca va intelegeti cu mama e mult mai simplu, insa notarul nu va poate ajuta, aveti nevoie de o hotarare judecatoreasca, asta daca vreti sa fie oficial, daca nu.. poate sta si asa, ca nu e vreo problema.
Doar la instanta se poate si daca va înțelegeți intre voi se poate rezolva.
Daca va veti judeca rămâne de văzut ce va ieși deoarece copilul poate fi ascultat.
When
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
La mediator e alta soluție. Mergeti acolo, mama declara ca e de acord cu noul domiciliu al copilului, încheiați acord, apoi trimiteți avocatul cu acordul în Instanta pentru definitivarea înțelegerii și cu asta basta.
Este o idee cu mediatorul dar daca se inteleg nu este neaparat necesar sa mearga la mediator.
Ar fi insa bine sa aiba avocat tatal chiar daca se inteleg pentru ca nu se stie ce instanta se nimereste...
Am auzit de la mai multi avocati ca au fost respinse acorduri de mediere la instante.