avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

domiciliu minor

buna ziua. va rog dati-mi un raspuns la urmatoarea chestiune: sunt divortat, am un baiat de 9 ani si 8 luni care locuieste cu mama sa. acesta ar dori sa locuiasca cu mine, motivele fiind diverse. stiu ca la 10 ani s-ar putea indeplini acest lucru. s-ar putea face pe cale amiabila la notar sau e nevoie de un proces? care ar fi pasii? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:20, 6 Februarie 2020
Puteti sa cereti si acum, nu rebuie sa asteptati pana face 10ani. Daca va intelegeti cu mama e mult mai simplu, insa notarul nu va poate ajuta, aveti nevoie de o hotarare judecatoreasca, asta daca vreti sa fie oficial, daca nu.. poate sta si asa, ca nu e vreo problema.
Doar la instanta se poate si daca va înțelegeți intre voi se poate rezolva.
Daca va veti judeca rămâne de văzut ce va ieși deoarece copilul poate fi ascultat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La mediator e alta soluție. Mergeti acolo, mama declara ca e de acord cu noul domiciliu al copilului, încheiați acord, apoi trimiteți avocatul cu acordul în Instanta pentru definitivarea înțelegerii și cu asta basta.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este o idee cu mediatorul dar daca se inteleg nu este neaparat necesar sa mearga la mediator.
Ar fi insa bine sa aiba avocat tatal chiar daca se inteleg pentru ca nu se stie ce instanta se nimereste...
Am auzit de la mai multi avocati ca au fost respinse acorduri de mediere la instante.
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor la mediator RoxM RoxM Buna seara! Sunt casatorita de 12 ani, iar in urmatoarea perioada sotul meu si cu mine ne dorim sa ne adresam unui mediator pentru a divorta. Avem o fetita ... (vezi toată discuția)
Modificare program vizita raducuf raducuf In cazul schimbarii conditiilor care au stat la baza emiterii cu ani in urma a unei decizii judecatoresti de vizitare a unui minor, exista posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Mediere divort cu copii dana_toader dana_toader Ce fac sotii dupa ce ajung la un acord prin mediere privind divortul si incredintarea copiilor minori? Se duc cu acordul in instanta sau la notar? In cazul ... (vezi toată discuția)