avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces verbal gresit, pot face contestatie?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces verbal gresit, pot face contestatie?

Buna ziua! Ieri am fost oprit pentru ca am trecut pe rosu la un semafor si mi s-a facut proces verbal. Am constatat cand am ajuns acasa ca adresa mi-a fost gresita, mai exact judetul. Eu sunt din Judetul Neamt, iar ei pe proces mi-au trecut Judetul Iasi, fiind in Iasi intamplarea respectiva. Se considera greseala sau e o greseala mult prea mica pentru a fi luata in seama?
Cel mai recent răspuns: Șerban Adrian Nicolae , utilizator 10:02, 9 Februarie 2022
Buna ziua,
Gresita indicare a adresei de domiciliu a contravenientului in procesul-verbal poate atrage nulitatea relativa a acestuia in masura in care se dovedeste ca urmare a erorii s-a produs o vatamare care nu poate fi inlaturata altfel. In situatia dvs., in care s-a completat gresit numai judetul, nici macar intreaga adresa, in principiu procesul-verbal nu va fi anulat, neexistand o vatamare care sa nu poata fi acoperita decat prin anularea acestuia.
Bună ziua! În data de 22 august 2020 sâmbăta jur de ora 11.00 am trecut pe podul de la Fetești, am trimis mesaj seara pe 23 august la ora 22.00 dar din motive necunoscute confirmarea mi-a venit luni dimineață pe 24 la ora 6.30. Procesul verbal nu mi-a venit prin poștă dar am primit somație de la primărie în 2022 că în 2021 nu era nici la ei. Menționez că adresa contravenientului este greșită mai exact blocul. Trecerea am plătit-o și trebuie să plătesc amenda întreagă pentru că au greșit blocul. Se poate anula procesul verbal?Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2022
Șerban Adrian Nicolae, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele completat gresit in pv hmu Alin hmu Alin Am luat o amenda pentru depasirea vitezei dar cand sa o platesc am vazut ca in PV agentul mi-a gresit prenumele in loc sa il treaca pe al meu l-a trecut pe cel ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru taxa pod fetesti Vasile_Cristian Vasile_Cristian Buna ziua! In data de 17.04.2021 am trecut podul de la Fetesti si am achitat taxa online, in aceeasi zi. Pe 13.07.2021 am primit amenda prin posta pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața! pe data de 03.02.2022 am primit somație prin ... Șerban Adrian Nicolae Șerban Adrian Nicolae Bună dimineața! Pe data de 03.02.2022 am primit somație prin poștă de la primărie că am o amendă de 130 lei pentru o trecere din 22.08.2020. Menționez ... (vezi toată discuția)