avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Contestatie - admisa sau nu?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Contestatie - admisa sau nu?

Nu stiu altii cum sunt, dar eu deja m-am saturat de programu' de iesit la vot duminica. GATA si DESTUL! Vreau si eu sa stau confortabil in fotoliu, duminica, cu o carte si sa picotesc din cand in cand. Oricum ei au facut-o in public si in fotoliile parlamentare. Ei stiu sa voteze si pentru colegul iesit, stie el pe unde, legile pentru care si cu care ne batem noi cei de rand capul. Imi vine sa strig STOP VOT si sa ne intoarcem la vietile noastre de trudasi.
Intrebare:
Domnilor, ce credeti ca se va intampla la Curtea Constitutionala, dupa ce vor fi parcate (in curte) camioanele cu dovezi? Se va termina? Sau din nou la vot?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 00:31, 10 Decembrie 2009
A te antepronunta cu privire la niste dovezi, care trebuie sa fie fizice, palpabile si care sa demonstreze irefutabil ca s-au fraudat alegerile , fara a sti care sunt acele dovezi , mi se pare totusi prea mult. De aceea sunt angajati cei 9 magistrati ! Ca sa vegheze la respectarea legilor si sa decida daca a fost sau nu respectata legea electorala!
Eu unul ma abtin fiindca efectiv ar insemna sa imi dau cu parerea fara suport material!B-)
Sunt foarte curioasa de ceea ce se va concluziona. Ma bucur ca in sfarsit sunt semnalate oficial aceste practici destul de vechi pe meleagurile noastre.
carsto a scris:


Intrebare:
Domnilor, ce credeti ca se va intampla la Curtea Constitutionala, dupa ce vor fi parcate (in curte) camioanele cu dovezi? Se va termina? Sau din nou la vot?

1. Judecatorii de la Curtea Constitutionala vor analiza si judeca.
2. Nu se va termina cu discutiile dar, dupa parerea mea, va fi validat rezultatul alegerilor si Basescu va fi presedinte.
3. La vot poate vom merge la anticipate in 2010.
Eu am auzit doua zvonuri, parerea mea personala este ca sunt doar zvonuri ( desi unul provine din surse sigure ):
1. nu se admite cererea ( nu mai zic de ce ca suna stupid);
2. se admite cererea si se reiau alegerile - caz unic in istoria UE - motivul aparent fiind probele, motivul ascuns fiind de ordin personal si profesional, un fel de razbunare pentru modul cum a tratat fostul presedinte magistratii si cum a respectat separatia puterilor in stat.
Hmm...care o proveni din surse sigure? Raspunsul este : primul zvon.
Va zic poimaine ce suna stupid, sa verificam daca era adevarat.
Nu cred ca se poate pune problema invalidarii alegerilor, putand duce chiar la un precedent periculos in Europa (poate doar daca dovezile ar fi covarsitoare si "voturile furate" extrem de numeroase) - Basescu a fost, este si va fi presedinte. Mai mult, s-au respins deja cele 2 contestatii depuse la BEC (cu exceptia renumararii voturilor din Bologna)!

Alte discuții în legătură

Cu cine votati ? Costinel Burca Costinel Burca Pentru ca topicul cu cine ati votat a fost admis , inseamna ca si topicul cu cine votati este permis . ... (vezi toată discuția)
Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)
proces verbal al adunarii angajatilor alinaion82 alinaion82 • PROCES VERBAL al adunarii angajatilor incheiat cu ocazia alegerii reprezentantilor ... (vezi toată discuția)