avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Contestatie - admisa sau nu?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Contestatie - admisa sau nu?

Nu stiu altii cum sunt, dar eu deja m-am saturat de programu' de iesit la vot duminica. GATA si DESTUL! Vreau si eu sa stau confortabil in fotoliu, duminica, cu o carte si sa picotesc din cand in cand. Oricum ei au facut-o in public si in fotoliile parlamentare. Ei stiu sa voteze si pentru colegul iesit, stie el pe unde, legile pentru care si cu care ne batem noi cei de rand capul. Imi vine sa strig STOP VOT si sa ne intoarcem la vietile noastre de trudasi.
Intrebare:
Domnilor, ce credeti ca se va intampla la Curtea Constitutionala, dupa ce vor fi parcate (in curte) camioanele cu dovezi? Se va termina? Sau din nou la vot?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 00:31, 10 Decembrie 2009
A fii sau a nu fii...

Clasa politica, dar absolut toata clasa politica, (poate doar ca unii mai mult si altii mai putin) are acum o problema. Buzunarele lor obisnuite cu sume mari de bani, (sa ne aducem aminte de buzunarul zilnic al domnului Geoana de 100.000.000. lei vechi) sunt acum in criza. Au aruncat in marea batalie toate rezervele, cu gandul castigarii alegerilor, dar mai ales al recuperarii. Greseala, lacomie sau... de ce nu prostie. Dupa 20 de ani, nu au invatat un lucru cat se poate de simplu, guvernarea nu se face cu toti odata, democratia prin natura ei are nevoie si de opozitie. De aceea, nu arunci totul pe o singura carte cu gandul ca vei castiga. Declaratia domnului Ghise, extrasa parca din divina comedie, a scapat ca un fel de idee comuna iar contestarea nu este decat o gaselnita a celor care pana mai ieri propovaduiau disperarea, trecand la a contesta, de fapt, propria inventie, acum intr-o alta aplicare posibila.
Parerea mea este ca prin aceasta contestatie se urmareste responzabilizarea , atit cit se poate acum , a electoratului.
Este un fel de repetitie pentru alegerile anticipate de care cred ca nimeni nu se mai indoieste.
Este de asemenea un avertisment pentru ca la alegerile anticipate sa se incerce o atitudine cit mai corecta.
Cred ca actuala contestatie nu va reusi . Traian Basescu va fi presedinte in urma acestui tur.
Sunt oare naiv ? Vom vedea...
Vad ca ma provocati sa ma antepronunt si tentatia este foarte mare!
Va spun doar atat: din punct de vedere juridic , pentru ca aceste alegeri sa fie anulate , nu este necesar numai sa demonstrezi ca x,y,z, cetateni, au primit sume de bani pentru a vota pe candidatul X, dar trebuie sa si demonstrezi ca au facut efectiv acest lucru! Adica , faptul ca cineva iti da o suma de bani ca sa il votezi pe X nu inseamna decat instigare , fiindca daca tu nu demonstrezi ca X a si fost votat , atunci tot castelul de carti de joc cade ,neputand demonstra legatura de cauzalitate dintre cauza si efect! Ce efect are ca x,y,z au primit bani daca ei au votat cu cine au vrut ei? Nici un efect! Iar ca sa demonstrezi ca x,y,z au votat cu X este de domeniul SF !
Pe asta se va baza un jurist cu o experienta de 25-30 de ani !
Iar numarul mortilor despre care se spune si al celor care locuiesc la o anumita adresa nu cred ca se ridica la 70.000 ca sa ridice problema invalidarii!
Acestea sunt puncte de care cred eu ca se va tine cont intr-o decizie care ,repet , nu este simpla , dar nici pe departe atat de complicata!
B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu cine votati ? Costinel Burca Costinel Burca Pentru ca topicul cu cine ati votat a fost admis , inseamna ca si topicul cu cine votati este permis . ... (vezi toată discuția)
Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)
proces verbal al adunarii angajatilor alinaion82 alinaion82 • PROCES VERBAL al adunarii angajatilor incheiat cu ocazia alegerii reprezentantilor ... (vezi toată discuția)