Buna,
Am o intrebare pt ca pe net nu am gasit nici un raspuns.
Daca urmeaza sa ptimesc o mostenire, o garsoniera, si am 2 cazuri de cheltuieli judiciare precum si o datorie veche de 11 ani la o firma de telefonie mobila care a predat.o la o firma de recuperari., ce se intampla in situatia asta?
Eu vreau ca datoriile judiciare sa le platesc in rate dar despre acea datorie la firma de telefonie nu vreau pt ca este exagerat de tampit cazul. Sau as vrea daca as plati factura initiala, care si aceasta este extrem de exagerata. Aprox 6500 lei. Factura cu dobanda la dobanda cum au facut.o ei este dubla, 13.2000 lei. Nu vreau sa platesc o facuta cu dobanda la dobanda cum nici camatarii nu fac. Este absurd ca pt cateva zile sa iti vina factura la telefon 132 de milioane. Mai ales ca a trecut 11 ani de atunci.
A citit pe net ca nu are cum nimeni sa te puna in strada cu familia in cazul in care nu ai vrea sa platesti.
Eu vreau, dar in rate, pt ca nu am un job. Am o fetita de 3 ani si locuiesc in acea garsoniera pe care urmeaza sa o mostenesc de 16 ani.
Fiind vorba de o suma mare datorată se merita sa mergeți la avocat pentru a se analiza situatia pe baza de acte si norme de drept aplicabile.
Este bine sa procedati asa pentru ca va trebui sa aveti si avocat pregătit sa va apere in caz de executare silită si este necesar sa cunoașteți si costurile procesului.
Deci, este necesar sa cunoașteți cat va costa avocatul si ce șanse aveți in caz de proces.
Pana nu mergeți la avocat nu este indicat sa platiti ceva.