avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum sa procedez?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum sa procedez?

Buna ziua,
Va rog sa ma sfătuiți cum sa procedez : am doua fete , uneia dintre fete i-am donat un apartament, acum vreau s-o pun in legalitate si pe a doua fata, Vreau să-i trec casa pe numele ei, dar totodata eu sa locuiesc in casa până la moarte. Cum sa procedez pentru ca prima fata sa nu atace actul respectiv?
Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Februarie 2020
Mgina, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:48, 8 Februarie 2020
buna ziua
Faceti contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager
Ii donati si acestei fete si va rezervati drept de abitatie sau uzufruct. Primul copil nu are motiv sa atace aceasta donatie ca i-ati donat si ei.
Multumesc frumos pentru raspuns, Dar donatarul poate vinde imobilul fara acordul donatorului iar potențialul cumpărător este obligat sa asigure donatorului dreptul de ședere în imobil până la moartea acestuia!
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Februarie 2020
Mgina, utilizator

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

buna ziua
Faceti contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager

Multumesc pentru raspuns!
Scuze nu am mentionat ca , fata este minoră!
Da, poate vinde cand va fi majora, dar asta nu afecteaza dreptul dvs.

Mgina a scris:

Multumesc frumos pentru raspuns, Dar donatarul poate vinde imobilul fara acordul donatorului iar potențialul cumpărător este obligat sa asigure donatorului dreptul de ședere în imobil până la moartea acestuia!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare apartament cu drept de uzufruct viager kittyplus kittyplus Buna ziua! As dori si eu niste lamuriri in urmatoarea problema: sotul meu, inca in viata, a instrainat catre fiul meu proprietatea apartamentului in care ... (vezi toată discuția)
Donatie cu sarcini, donatarul vrea sa vanda... poate fi oprit? narcisa_salbatica narcisa_salbatica Matusa mea (unic proprietar) a incheiat cu fiul sau contract de donatie cu drept de abitatie viagera in favoarea ei. Matusa locuieste in apartament, fiul in ... (vezi toată discuția)
Donatorul calytul calytul Poate cel care a donat sa vanda o parte din bunul donat, daca in contractul de donatie este precizat ca ,, intrarea in stapanire de drept asupra imobilului are ... (vezi toată discuția)