avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dacă avem un apartament luat împreună cu prima ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dacă avem un apartament luat împreună cu prima casa!

Eu sunt titularul creditului și soția girant dar în acte suntem amândoi proprietari, avem un copil de 5 ani împreună și unu de 14 dintr-o relație pe care a avut-o soția. Poate soția sa se folosească ca are doi copii minori și sa ceara sa rămână în apartament și pe mine sa ma dea afara și eu sa rămân cu creditul la banca?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Februarie 2020
Rentea A, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:15, 9 Februarie 2020
De ce aveți această temere`? Că doar n-ați divorțat.
În caz de divorț, se va face partaj atât la imobil, cât și la credit.
Nu are relevanță că are copii, în casă va rămâne cel care va avea bani să-i plătească celuilalt proprietar sulta.
Bună ziua! Nici unu dintre noi nu poate acoperi toate cheltuielile de unu singur.

Dapix a scris:

De ce aveți această temere`? Că doar n-ați divorțat.
În caz de divorț, se va face partaj atât la imobil, cât și la credit.
Nu are relevanță că are copii, în casă va rămâne cel care va avea bani să-i plătească celuilalt proprietar sulta.

Nu vă poate evacua din casă pe motiv că ea are copii cu domiciliul la ea.
În caz că ajungeți la partaj, Instanța de judecată va partaja atât activele, cât și pasivele.
Deci, apartamentul, cât și creditul vor fi partajate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajare bunuri dobindite in timpul casatoriei 2016 2016 Buna ziua. Doresc sa aflu cum se partajeaza bunurile dobandite in timpul unei casatoriei. Momentan doar actiunea de divort din culpa comuna este inaintata ... (vezi toată discuția)
Partaj Adrianapoto Adrianapoto Bună, Am divorțat de soțul meu de curând. Anul trecut am achiziționat cu prima casa un apartament împreună cu sotul meu în acel moment. A fost luat ... (vezi toată discuția)
Divort Mihai25 Mihai25 Buna ziua, sunt in divort si am apartamentul ipotecat , ipoteca semnata si de sotia mea , am facut creditul de comun acord,acum cativa ani. Daca se ajunge la ... (vezi toată discuția)