Situatia este urmatoarea. Suntem casatoriti de 7 ani. Avem un copil in varsta de 6 ani si sunt inscarcinata in 4 luni. Sotul meu doreste sa divortam si sa ramana la el copilul pentru vita de zi cu zi, motivand ca el detine casa in care a crescut pana acum copilul, fiind mostenire de la parintii lui (iar eu nu am niciun drept in aceasta privinta) si ca in urma cu un an l-am inselat. Mentionez ca nu a formulat nicio dorinta sau pretentie in privinta copilului care se va naste in august. Probabil ca neavand in relatie personala cu el construita in timp, nu va pune probleme in orivinta custodiei si il voi putea ingriji eu.
Intrebarea mea: Este posibila o astfel de situatie in care el sa invoce faptul ca detine proprietatea in care a crescut pana acum copilul si ca este spre binele lui sa ramana acolo, prin urmare, sa obtina astfel dreptul de a-l ingriji zilnic? De asemenea sustine ca vrea sa invoce ca argument si faptul ca l-am inselat, ca nu sunt o persoana morala, etc. Mentionez ca nu ma opun divortului, din contra. Vreau totusi sa stiu daca este posibil un astfel de scenariu in care el sa obtina custodia copilului, iar eu sa-l vad doar cand decide instanta. Aveti cunostinta legat de astfel de situatii? Nu imi doresc sa se intample acest lucru din multe motive, unul dintre ele fiind acela ca, desi este o persoaa educata este dependent de jocuri de calculator si doar asa isi petrece in momentul de fata timpul cu copilul, fara nicio alta activitate de invatare. Sunt complet impotriva acestui mod de a creste copilul si ma ingrozeste varianta in care ar putea fi viabil scenariul pe care il doreste el. Mentionez ca nu am pretentia pentru copil la niciun beneficiu (pensie alimentara), vreau doar sa ramana in grija mea, chiar daca eu voi fi cea care va parasi casa in care a crescut copilul. Va multumesc!
Acest lucru se poate intampla doar daca dvs sunteti de acord.
In schimb,în cazul unui divorț pe calea instanței de judecată, domiciliul copilului se stabilește la mama.
Nu puteti renunta la pensia alimentară pentru copil deoarece nu este un drept al dvs in privinta căruia sa depuneti cum doriți ci este un drept al copilului pe care legea il acordă. Soțul dvs trebuie sa achite 33% din veniturile sale cu titlu de pensie alimentară pentru 2 minori.
Va sfătuiesc să apelați la un avocat( de pe forum sau recomandat) si sa discutați pe larg cu acesta deoarece este indicat sa aveti o apărare buna in proces.
De regula copilul ramane la mama, insa trebuie sa fiti beligeranta in proces!
Alegeti un avocat la care sa mergeti la o consultatie juridica pt a va edifica pe deplin!
Cu stima!
Divort
Georgica112
Buna ziua! Acum 6 luni de zile am divorțat de soția mea de comun acord la notar. Avem împreuna un copil minor de 5 ani și custodie comuna. Copilul a ... (vezi toată discuția)
Divorț
Daniela121986
Soțul meu baga divorț as vrea sa știu dacă eu nu ma prezint și nu semnez pentru că nu am motiv sa divorțez eu ce se întâmplă?poate sa divorțeze ... (vezi toată discuția)