Buna ziua! Sunt mama de nou nascut provenit dintr-o relatie cu un barbat necasatorit, care a luat sfarsit inainte sa aflu de sarcina. Decizia de a pastra sarcina imi apartine in totalitate, desi tatal a fost instiintat. Toata perioada sarcinii el nu a fost prezent, nici la nastere, dar a aparut acum cu pretentia ca vrea sa-si recunoasca copilul, impotriva vointei mele. Mentionez ca pot dovedi in mai multe moduri ca el a lipsit tot timpul, ba mai mult, s-a recasatorit cu fosta sotie in ziua botezului celui mic. Mai spun ca nu sunt de accord sa fie trecut in certificatul de nastere, stiind ca sotia lui nu poate avea copii, iar el fiind un om care nu-si respecta cuvantul, ba mai mult, a trecut la amenintari, injurii aduse mie.
Sunt disperata. Ce sanse am sa nu apara in certificat, chiar de se va ajunge la testul adn?..el este un om cu o putere finaciara mult mai mare decat a mea.
Multumesc si astept raspuns cat se poate de repede.
Un copil are nevoie si de un parinte sa-l intretina, or asta nu are.
Eu nu vad insa decat sentimente ranite si imi e greu sa descfrez dincolo de astea. O instanta insa nu va judeca in baza lor.
Si la CEDO ati pierde, asta incerc sa va spun...
Daca nu doriti sa pierdeti copilul informati-va despre procedurile legale, initiati un dialog si o discutie cu domnul, incepeti sa aveti venituri cu care sa dovediti ca il puteti intretine.
In mod sigur ca niciodata ambii parinti nu simt acelasi lucru cand se naste, cand se marira etc. copilul lor, insa acesta nu e motiv sa nu aiba relatii cu el sau ca unul dintre parinti sa nu fe trecut in certificatul de nastere.