avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Sunt presedintele unei case de ajutor reciproc. Unul dintre membri (femeie si mama a unui copil de doi ani) a decedat si are in contul sau de economii o suma de bani, pe care trebuie, conform statutului CAR, sa o returnez mostenitorilor legali. Femeia nu este casatorita dar are acel copil recunoscut de tata. Intrebarea mea este...cui dau banutii? parintilor ei sau tatalui copilului? multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:50, 10 Februarie 2020
Ii dati mostenitorilor legali care pot fi identificati numai prin prezentarea unui certificat de mostenitor emis de un notar public. Daca situatia este cea expusa de dvs, unicul mostenitor legal va fi copilul minor. Banii nu ii veti da tatalui ci ii veti vira intr-un cont deschis pe numele minorului.
Copilului minor.
Luati legatura cu rudele acestuia si anuntati-i ca trebuie sa dezbata succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal meu, recasatorit cu o femeie cu 2 copii de 10 ani, are ... Alinaalinutza Alinaalinutza Tatal meu, recasatorit cu o femeie cu 2 copii de 10 ani, are un cont in banca. In cazul in care tatal meu decedeaza, cui revin banii din cont? Ce demersuri ... (vezi toată discuția)
Mostenitor minor pilon 2 pensie. am ... AniRosu AniRosu Buna seara! Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie: Am o fetita minora in varsta de 2 ani si 5 luni care este mostenitoare in urma ... (vezi toată discuția)
Mostenire miji miji Buna ziua. Tatal meu a murit in 2005 fiind atunci casatorit cu o alta femeie,aceasta anul trecut a declarat ca tatal meu nu mai are niciun mostenitor iar tot ... (vezi toată discuția)