avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatal meu, recasatorit cu o femeie cu 2 copii de 10 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatal meu, recasatorit cu o femeie cu 2 copii de 10 ani, are ...

Tatal meu, recasatorit cu o femeie cu 2 copii de 10 ani, are un cont in banca. In cazul in care tatal meu decedeaza, cui revin banii din cont? Ce demersuri poate face tata sa.mi revina banii din cont la momentul decesului, mie?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:34, 27 Noiembrie 2020
Dvs 3/4, iar soției 1/4.
Pentru ca banii să vă revină exclusiv din timpul vieții, tata sa scoată banii si sa vi-l dea dvs.
Celor doi copii ai sotiei nu Le revine nimic?

Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2020
gi-jane2, moderator
Nu, pentru că nu sunt rude cu tatăl dvs.
Ei o vor moșteni pe mama lor, la decesul acesteia.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca sotia face dovada ca in cont sunt banii comuni, suma ce va va reveni, va fi mult mai mica.
Tata nu poate face nici un demers ca după decesul lui banii să vă revină exclusiv dumneavoastră. Cum vi s-a mai spus, se vor împărți la succesiune între soția acestuia 25%, și dumneavoastră 75%.
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2020
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu batai de cap shaquille7 shaquille7 Salut Comunitate va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect: 1. tatal meu a divortat de mama mea si s-a recasatorit. in urma acestei casnici am rezultat doar ... (vezi toată discuția)
Ce am drept să moștenesc? cornelia72 cornelia72 Părinții mei au divorțat când eram mică (6 ani) iar eu am fost crescută de mama (care nu sa recăsătorit). Nu am păstrat legătura cu tata, care a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, se da urmatoarea situație. tata cu 2 copii ramane ... Magthalena Magthalena Buna ziua, Se da urmatoarea situație. Tata cu 2 copii ramane vaduv. Dupa 4 ani se recasatoreste si are cu actuala sotie inca 2 copii. A achizitionat un ... (vezi toată discuția)