avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

Buna ziua,
In prezent am un apartament pe numele meu, dobandit inainte de casatorie.Acum sunt casatorita de 5 ani si am dori sa vindem acest apartament si sa luam unul mai mare, pentru care ne vom baga atat eu cat si sotul la o rata la banca de 13.000 de euro.Intrebarea este daca atunci cand vom cumpara noul apartament, se va putea face un act notarial unde sa fie specificat ca eu am contribuit cu 35000 euro, si diferenta este la comun, inh caz de vreun divort pe viitor ne-fiind corect sa se faca partaj 50%-50%, avand in vedere ca 3 sfert din suma a fost asigurata din valoarea apartamentului care imi apartine mie de la parintii mei.Sau se poate face contractul de cumparare nou cu 3 sfert eu proprietar si 1 sfert el proprietar?Cum se poate proceda?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:02, 10 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Singurul mod in care se poate mentiona in contract contributia exacta a fiecaruia esta ca inainte de achizitionarea noului imobil sa incheiati la notar o conventie matrimoniala de separatie de bunuri.
Ca efect al acestei conventii, cand veti cumpara, veti fi coproprietari pe cote parti, cu posibilitatea de a se mentiona cota fiecaruia.
Altfel, nu se poate. In momentul de fata, dvs sunteti casatoriti sub regimul matrimonial al comunitatii legale de bunuri, care prevede ca bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt comune, fara ca vreunul dintre soti sa detina o cota determinata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt in situatia unui partaj si totul a inceput acum ... lenovo73 lenovo73 Buna ziua, Sunt in situatia unui partaj si totul a inceput acum 20 de ani. Sotul meu a cumparat in trecut o garsoniera devenind proprietar pe acea garsoniera ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt casatorita si sotul meu vrea sa achizitioneze ... burduhos burduhos Buna ziua! Sunt casatorita si sotul meu vrea sa achizitioneze un apartament pe numele lui si vrea sa mergem la notar sa facem o procura /declaratie prin ... (vezi toată discuția)
Diferențe între regimurile matrimoniale ContSters219511 ContSters219511 Care este dferenta cele 3 variante ale regimului matimonial dupa noul cod civil de la 01 oct 20111? - regimul in comunutate de bunuri - regimul in ... (vezi toată discuția)