avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bănci și ifn
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bănci și ifn

Am niște ifn de achitat pe numele meu sar stau în casa mamei deci am adresa pe buletin unde stau cu mama. Eu nu am nimic pe numele meu. Dar vreau sa știu dacă nu plătesc ifn din motive rămas fără job o poate afecta pe mama
Nu se ține cont că aveți de achitat o altă rată. Un singur creditor (IFN sau altul) va poate reține din venitul lunar net maxim 1/3, iar dacă sunt mai mulți creditori, atunci poprirea maximă este de 1/2.
Nu se va avea în vedere că mai plătiți și o altă rată de 1.900 lei.
Banuiesc ca o sa va execute siliti, dvs. in instanta aratati ca deja aveti o rata de 1900 de lei ) cu mult peste jumatate din salarieul dvs. ce poate fi poprit) si instanta o sa decida.
Daca nu va prezentati in instanta...este posibil ca executorul sa ceara poprirea la serviciu si atunci vedeti ce faceti, cum impartiti banii...
Chiar dacă am gradul de îndatorare peste suta și cu rata de 1900 dintr un salariu de 3500 și am mai multe ifn nu trei.

Dapix a scris:

Nu se ține cont că aveți de achitat o altă rată. Un singur creditor (IFN sau altul) va poate reține din venitul lunar net maxim 1/3, iar dacă sunt mai mulți creditori, atunci poprirea maximă este de 1/2.
Nu se va avea în vedere că mai plătiți și o altă rată de 1.900 lei.

Maximul care vă poate fi reținut din salariu, este de 1/2 din venitul lunar net, indiferent că sunt doi sau cinci... creditori.

Nu se ține seama de alte datorii și obligații ale debitorului, decât dacă ajungeți la executare silită și pentru acel credit la care sunteți cu plata la zi.

Rata de 1.900 lei nu este luată în calcul executării silite, cât timp o plătiți voluntar la zi.
Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2020
Dapix, utilizator
Rămâne poprirea. Pe salariu, ca nu am nimic pe numele MEu.desi un ifn a zis ca a clasat dosarul ca credite neperformante

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ifn indatoreaza peste suta lavsuta bibicarina bibicarina Am un salariu de 3500,la o banca normala, și ifn active pe care le achit am la un singur ifn 2 credite al doilea credit a pus pe mama Codebitor, pe urma am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. cine îmi poate spune și mie, dacă niște ifn ma ... bibicarina bibicarina Bună ziua. Cine îmi poate spune și mie, dacă niște ifn ma tot amenință cu executare silita, dar eu nu am nimic pe numele meu, am decât salariu. ... (vezi toată discuția)
Cuantumul unei popriri DAVIDUTU76 DAVIDUTU76 Buna ziua. Am o poprire pe salariu. Pana acum 3 luni imi retinea 250lei. Acum mi se retin 600 lei. Am salariu de incadrare de 2640.Cu sporuri as lua net ... (vezi toată discuția)