avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Gard
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Gard

Buna
Am un apartament la parter și o grădina de 84 mp cu dreptul de folosință exclusiva asupra suprafeței in favoarea mea. Doresc sa construiesc un gard între mine și Vecinul de la parter dar primăria nu ne da voie . Pe certificatul de la urbanism scrie ca sa atins punctul maxim de indici și ca grădina ar fi comuna a tuturor dar pe contract scrie altecava . Ce pot face ?
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 07:10, 12 Februarie 2020
Din moment ce nu aveti un act de proprietate sau de posesie al acelei gradini ea este propriatatea UAT-ului si este in folosinta CONUNA!

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Eu v-am intrebat de contractul pentru gradina de care vorbiti!
Daca nu aveti contract pentru graina atunci cum sa o ingraditi?
Este proprietatea UAT-ului!

In contractul de vânzare cumpărare scrie ca imi revine 84 de mp teren in folosință exclusiva înscris in CF . Atât
Imi puteți da mai multe detalii?

Din moment ce nu aveti un act de proprietate sau de posesie al acelei gradini ea este propriatatea UAT-ului si este in folosinta CONUNA!

Acel act este dat de constructor ?
Ce pot face in aceasta situație ca grădina sa imi aparțină doar mie . Ea este data in folosință exclusiva dar mie
Buna ziua,
Probabil terenul DE SUB CASA!
Mergeti la un notar si intrebati cu actul in mana.
Fara sa vad actul nu va pot spune.
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2020
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

Buna ziua,
Probabil terenul DE SUB CASA!
Mergeti la un notar si intrebati cu actul in mana.
Fara sa vad actul nu va pot spune.

Nu știu ce detalii ar putea sa imi dea doamna notar din moment ce este prietena cu constructorul și constructorul nu imi da mai multe detalii.

Alte discuții în legătură

Dreptul de folosinta asupra unui teren prin cumpararea unui apartament intr-o vila cu mai multi locatari Cristina Gabriela Craciun Cristina Gabriela Craciun As dori sa cumpar un apartament intr- o cladire cu un etaj si mansarda, in Navodari, unde exista 6 apartamente, 2 pe fiecare nivel. Desi mi s-a spus ca este ... (vezi toată discuția)
Atribuire, superficie, uzucapiune, concesionare teren pt. garaj legal construit GhiVal GhiVal Am construit in 1995 (cu autorizatie) un garaj, pe terenul proprietatea Statului Roman. Garajul a fost dat in folosinta definitiva in 1998 si inscris in ... (vezi toată discuția)
Istoric curte comuna mitria mitria Cum se poate verifica istoricul unei curti comune? Mentionez ca aceasta curte pare sa fie partial atat in proprietate cat si in indiviziune. Mai explicit; ... (vezi toată discuția)