avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... O.G. nr.5/2001
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

O.G. nr.5/2001

Buna ziua,
in data de 04.08.2009 am depus cerere cu somatie de plata care a fost solutionata favorabil pe data de 19.10.2009.
Am primit acasa o instiintare cu hotararea instantei prin care someaza debitoarea ca in termen de 30 zile sa plateasca suma ceruta.Tot in aceasta hotarare scrie:" Cu drept pentru debitoare de a promova cerere in anulare in termen de 10 zile de la comunicare"
Hotararea a fost redactata pe date de 13.11.2009 si expediata(dupa cum se vede pe plicul meu) pe data de 17.11.2009.Eu am primit scrisoarea a doua zi (locuind intr-o alta localitate decat cea unde s-a facut expedierea) - debitoarea este in aceeasi localitate cu instanta, deci cred ca a primit-o tot a doua zi.
Azi,09.12.2009,. am primit citatie de prezentare in instanta in calitate de parat si uitandu-ma pe internet la dosarul respectiv am gasit scris urmatoarele:
-dosar..........
-data inregistrarii : 30.11.2009
- obiect dosar: actiune in anulare(O.G. 5/2001)
- reclamant : persoana care trebuia sa plateasca
- parat : eu
Ce sa inteleg din asta?Sa presupunem ca se incadreaza in cele 10 zile, dar ce inseamna "actiune in anulare"?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 13:58, 11 Decembrie 2009
Revin cu o rectificare.Intradevar cu citatia au trimis si o copie a cererii ( a fost o neintelegere cu dl.postas).
Pe citatie scrie :Cu mentiunea de a depune intampinare in 2 exeplare cu 5 zile inainte de termen"
De fapt, cererea in anulare este pt. faptul ca "debitoarea nu a fost legal citata la adresa de la Reg.Com., drept urmare nu am putut sa ne prezentam apararea" - dar eu am plicul cu prima somatie cu confirmarea de primire precum ca societatea s-a mutat fara a comunica noua adresa.Dupa care am gasit adresa unde s-a mutat(doar fizic) am trimis din nou somatia cu confirmarea de primire.Am primit confirmare precum ca a primit.Nu vreau sa va mai plictisesc.Intrebarea mea este ce inseamna se depun in intampinare, este de ajuns o copie a plicului si a confirmarii de primire cu adresa la care ei spun ca nu i-am contactat?
Va multumesc!
Intampinarea inseamna sa va prezentati pozitia in raport cu cererea debitorului si sa aratati exact ce ati scris in topic la care sa atasati inscrisurile care dovedesc citarea si comunicarea legala a actelor.(ati putea sa prezentati actele si direct in instanta, dar ce e scris ramane la dosar).
Dar atentie, e vorba de indeplinirea procedurilor pe OG 5/2001 si nu citarea si comunicarea actelor asa cum este prevazuta in Cpc. E o diferenta.
Cand ati facut cererea pe OG5/2001, ati avut si informatii "proaspete' de la ORC?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent somatie OANA GORAN OANA GORAN dragi colegi, am urmatoarea problema: am depus cerere de investire cu formula executorie a ordonantei prin care mi se admite somatia de plata..... mai ... (vezi toată discuția)
Actiune in anulare pneuros pneuros Am facut o somatie de plata care s-a admis , pe urma debitorul a formulat actiune in anulare care sa respins. Intrebarea este : dupa cum inteleg og 5/2001 ... (vezi toată discuția)
Dilema og 119/2007 sau somatia de plata?? YNAA YNAA Este o intrebare adresata celor care au experienta instantelor pe aceasta tema intrucat se pare ca nici instantele nu au o practica unitara. In ceea ce ... (vezi toată discuția)