Am primit o oferta pentru a-mi vinde masina. El mi-a oferit aproximativ 85% din pretul masinii, restul urmand sa-mi ofere in 5-6 luni.
Nu stiu cum sa fac, pentru a fi cat mai in siguranta, in cazul in care nu ar avea sa-mi restituie.
M-am gandit, ca una din chei sa ramana la mine, actele masinii sunt pe mine, cartea in original sa ramana la mine, si sa fac si un act la notar, in care sa mentionez toate aceastea, iar in cazul in care nu poate sa-mi dea diferenta, sa pot sa-mi recuperez masina de la el, si sa-i ofer inapoi, suma care mi-a dat-o, mai putin o oarecare suma pe care sa o hotaram inainte care sa reprezinte devalorizarea masinii, si in caz ca o loveste, sau provoaca ceva defectiuni, sa pot sa scad si aceste cheltuieli, dupa o analiza la un service autorizat.
Acum as vrea sa-mi spuneti care ar fi cea mai potrivita cale?
Imi poate asigura contractul facut la notar siguranta?
buna ziua!
nu aveti decat sa faceti la notar un contract de vanzare cumparare cu plata pretului in rate.
in acest contract veti stipula ratele de pret, termenele la care urmeza a fi platite.
fiind vb de act autentic acesta este executoriu in cazul in care cumparatorul nu isi indeplineste oblig la termenele stipulate.
oricum nu cred ca vor rezulta rate mari, ati spus ca la mom semnarii contractului de vanzare cumparare vi se va da un avans ce reprezinta 85% din val masinii.
Chiar daca va exista un act incheiat prin simplul acord de vointa al partilor , veti putea sesiza instanta de judecata , in caz ca plata pretului nu a fost efectuata ingral.
In acest sens , actul va fi mentinut si va exista obligatia cumparatorului de a plati ratele restante, cu eventuale daune interese.