avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Custodia nepotului
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Custodia nepotului

Bună ziua.Eu și soțul meu locuim și muncim in Italia,aici plătim taxele pe salariu.Eu am un nepot de 7 ani ,copilul fetei mele,care nu a fost recunoscut de tatăl său natural,copilul se afla in România în grija surorii mele deoarece și mama lui l a abandonat.Practic de când s a născut eu am grija de el din punct de vedere financiar,deoarece acum nu am posibilitatea să îl aduc aici în Italia,deoarece lucrăm amândoi și nu avem timpul necesar de a avea grija de el fiind foarte mic,vreau să știu cum pot deveni reprezentantul lui legal ,nu îl pot infiia deoarece nu pot fi mama și bunica ( mama lui e fiica mea),care sant pașii necesari prin care eu pot să îl reprezint din punct de vedere juridic.Mentionez că în viitorul apropiat vreau să îl aduc în Italia.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:14, 11 Februarie 2020
Intentați o acțiune la instanța competentă de la domiciliul minorului din țară, solicitând plasamentul, respectiv stabilirea locuinței minorului la dvs în străinătate, este un proces complex și va fi lung, avănd în vedere elenentul de extraneitate, însă aveți șanse!
nu îl pot infiia deoarece nu pot fi mama și bunica ( mama lui e fiica mea),c

ca idee, asta nu e un impediment.. prin adoptie, va fi copilul dvs, iar cu mama biologica va fi frate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot face o procura la notar? harvat harvat am un copil minor si vreau sa plec in strainatate pentru 7 luni pot face o procura la notar surorii minorei care este casatorita si mai are un copil,situatie ... (vezi toată discuția)
Cineva care a renuntat la mostenire se mai poate razgandi? hopeless1 hopeless1 buna ziua. __as dori sa aflu si eu cum si in ce conditii este acest lucru posibil. __sunt 3 frati (o fata si 2baieti). fata s-a casatorit acum 38 de ani si ... (vezi toată discuția)
Încredinþare minor anasoare28 anasoare28 Am si eu o intrebare pentru un prieten .Are doua nepoţele ,parinţi fetelor (sora prietenului si cumnatul ) sunt plecaţi la munca in Italia si au lasat copii ... (vezi toată discuția)