Buna ziua,
Bunicul a detinut un teren,din anul 1933,pana la decesul acestuia (1982).
A detinut acte de proprietate (contract vanzare-cumparare).
Pe teren a avut casa unde a locuit.
După decesul bunicului,a fost emis un Titlu de Proprietate în baza Legii nr.18/1991,(TP emis in 1995), moștenitorilor acestuia (3 copii ai sai - in prezent toti 3 fiind decedati).
Terenul cuprins în acest titlu de proprietate nu a fost dezbătut la succesiune (în 1982 - întrucât la vremea aceea o parte din el se gasea la CAP).
Între timp,pe acel teren unul dintre copiii bunicului (tatal meu) a locuit si a ingrijit gospodaria (din 1983 pana anul trecut,cand a decedat si el).
Sora mea a locuit cu familia ei tot pe acel teren,comportandu-se ca un proprietar,avand grija de gospodarie,alaturi de tatal nostru.
Intrebare:
Sora mea,poate sa obtina acest teren,prin uzucapiune,pentru a-si obtine astfel acte de proprietate ?
Va multumesc.
Dar nu e vorba de nicio uzucapiune. Ca nu poti uzucapa ceva ce deja ai.
Este vorba de partaj intre moștenitorii celor 3 titulari de pe titlu de proprietate.
Variantele juridice sunt mai multe si nu doar una singura in cazurile de acest fel.
Trebuie vazate actele si discutat in detaliu.Pot fi 3 variante juridice dar trebuie vazut exact, in concret, care este situatia.
Dreptul este foarte sofisticat in materie civila pentru ca daca ar fi fost ceva la indemana oricui nu ar mai fi fost necesara facultatea de drept.Este foarte multa munca ca sa stapanesti dreptul in cele mai profunde taine ale sale...
Dvs. nu sunteti proprietar.Proprietar era cel decedat...
Uzucapiune
popikdani
Bună ziua. Va scriu în legătură cu următoarea situație. Apartamentul în care am crescut și în care acum locuiește doar mama după decesul tatălui ... (vezi toată discuția)