avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Am fost 4 frati dupa moartea parintilor nu sa facut succesiune ,acum a murit unul dintre frati si doi dintre frati vreau sa faca succesiune si sa vanda casa ,o pot face in lipsa mea ,eu fiind in afara tari
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 12:13, 12 Februarie 2020
Nu pot dezbate succesiunea fara dvs decat daca gasesc doi martori care sa declare in fals in fata notarului public ca parintii au avut doar 3 copii (deci sa va omita pe dvs). In acest caz puteti anula foarte usor certificatul de mostenitor in instanta dar, daca au apucat sa vand bunul, va judecati cu fratii ca sa va primiti partea cuvenita pentru ca, cel mai probabil contractul de vanzare nu se va anula daca dobanditorul este de buna credinta. Ca sa impiedicati acest fapt, mergeti cat mai curand la un consulat unde dati o declaratie prin care acceptati mostenirea dupa parintii dvs (daca decesul lor/al unuia dintre ei a survenit in urma cu mai putin de un an de zile).
Daca, pe de alta parte, sunteti de acord cu dezbaterea succesiunii si cu vanzarea iar fratii nu sunt de rea credinta, puteti merge la consulat unde intocmiti o procura prin care il imputerniciti pe unul dintre ei sa se prezinte la biroul notarial competent pentru dezbaterea succesiunilor si pentru incheierea vanzarii cu mentiunea ca partea cuvenita dvs din pret se va achita intr-un anumit cont deschis pe numele dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. dupa moartea parintilor, noi cei 4 frati vom fi chemati ... Michelle's Michelle's Buna seara.Dupa moartea parintilor,noi cei 4 frati vom fi chemati la notar sa facem succesiunea ptr. dezbaterea mostenirii.Eu ,locuind in strainatate,am facut ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa frate mihay24 mihay24 Am nevoie urgent de un sfat; am fost 4 frati, acum 5 ani unul din frati a murit, el neavand copii, sotia lui a murit si ea anul trecut, parinti nostri traiesc ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral bigyusz bigyusz Buna ziua! In cat timp dupa mortea printelui trebuie inaintat partajul succesoral? Tatal meu a murit acum trei ani, dar fiindca nu ne-am inteles cu el , ... (vezi toată discuția)