avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare nume căsătorie același sex
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare nume căsătorie același sex

Buna ziua,

Cum se procedează pentru a schimba numele de familie din documentele de identitate, precum C.I. sau pașaport, după căsătorie intre doua persoane de același sex?

Având în vedere că nu sunt recunoscute la noi in țară, din cate știu eu, acest fel de căsătorii, cum se poate proceda în acest caz?

Va mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2020
catalint51, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 14:26, 1 Mai 2020
Va puteti schimba numele doar intr-o tara in care sunteti cetatean. Celelalte tari pot face doar sugestii in aceasta privinta, de care autoritatile din tara unde sunteti cetatean pot sa nu tina cont.
Casatoria intre 2 pers. de acelasi sex la noi in tara nu este recunoascuta. Puteti solicita schimbarea numelui pe baza administrativa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui Viorel 92 Viorel 92 Bună seara. Am fost căsătorit 20 de ani, timp în care am purtat numele de familie al soției. La divorț sotia a cerut să-mi reiau numele de familie de ... (vezi toată discuția)
Legislatie europeana in privinta schimbarii numelor Dragos04 Dragos04 Intrebarea mea e relativ simpla, dar nu i-am gasit raspuns cautand pe net: Poate o alta tara din UE sa schimbe numele unui cetatean roman, domiciliat in ... (vezi toată discuția)
Schimb de nume ramoni ramoni Daca sunt divorțată in afara țării ,in sentința nu se cere schimbarea numelui.aici in Spania.este necesar revenirea la numele de familie anterior,tinind ... (vezi toată discuția)