avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Factura neplatita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Factura neplatita

O Sc a emis o factură în valoare de 4.400 lei care atestă că a vândut produse din cauciuc unei alte SC, factura care trebuia achitată de acum un an și care nu a fost plătită nici până astăzi. SC ul emitenta ce acțiune poate face in instanța dacă nu are la baza un contract?!
Cel mai recent răspuns: Nihil since deo , utilizator 16:06, 13 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Însușirea datoriei este dovedită în speța dvs de semnarea facturii, deci creanța este certă!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O datorie poate fi insusita prin mai multe modalitati. De exemplu: prin semnarea facturii (cum este cazul Dvs.), prin semnarea unui extras de cont, prin corepondente purtate cu debitorul, prin solicitari de pasuire la plata etc.
Formulati o notificare in scris prin care sa se asigure primirea somatiei (un e-mail, o scrisoare recomandata cu confirmare de primire, o notificare expediata prin intermediul executorului judecatoresc) si ii puneti in vedere termenul pana la care sa achite datoria, indicand contul bancar.
Daca pana la termenul stipulat de Dvs. societatea nu isi achita datoria, puteti sa va adresati instantei.
Atat pentru procedura prealabila (calea amiabila de rezolvare a litigiului ivit), cat si pentru actionarea in justitie, puteti solicita ajutor de specialitate al unui avocat daca nu reusiti sa va descurcati.
Sa aveti in vedere si faptul ca probele se propun odata cu actiunea.
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2020
Carmen Matei, Avocat
Mulțumesc tuturor pentru clarificări!
Acum știu ce am de făcut!
Să avem spor în toate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie arusu69 arusu69 Buna ziua, am imprumutat o firma cu o suma de bani, contractul de imprumut este intocmit la sediul firmei cu stampila si semnatura proprietarului, termenul a ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata eleonora craciun eleonora craciun Buna, In cazul in care clientul nu achita facturile de marfa catre o societate comerciala, aceasta din urma inainte de al actiona in justitie pe client ii ... (vezi toată discuția)
Client rau platnic, somatie primita ralvintila ralvintila Buna ziua, Am un client care refuza sa achite factura pe care a primit-o si a semnat-o de primire. I-am transmis o somatie de plata, cu termen 15 zile pentru ... (vezi toată discuția)