avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Retragere din drepturile parentale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Retragere din drepturile parentale

In urma divortului, am stabilit de comun acord custodia comuna asupra minorului, cu resedinta la mama.
Tatal are obligatia platii unei pensii de intretinere stabilite la nivelul unui salar minim.
Insa, nu a platit aceasta pensie de intretinere de mai bine de jumatate de an.
INTREBARE:
Procesul penal intentat pentru parasire de domiciliu ar putea avea ca urmare retragerea tatalui din dreptul parental?
Adica, mai pe romaneste :daca tot nu platesti, macar nu ma incurca.. trebuie sa tot cer voie pentru iesiri din tara, unuia care nu are grija minima de copil???
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:37, 14 Februarie 2020
Puteți încerca invocând dezinteresul grav, dar sunt puține șanse. Pentru acordul de ieșire din țară, puteți să solicitați instanței suplinirea acestui acord.
Nu se poate renunta la autoritatea parinteasca, deci o retragere este exclusa.

Daca ati avut in vederea decaderea din drepturile parintesti, trebuie sa stiti ca nu aveti calitate spre a o putea solicita ci doar reprezentantii Protectiei Copilului.

Singura actiune care va sta la indemna este exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, in baza dezinteresului grav si de durata fata de propriul copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon de familie AncaM78 AncaM78 Buna ziua, Sunt mama unui baietel de 1an si 3 luni, nascut in China, recunoscut de tatal lui. Tatal este cetatean american, rezident in Germania. Copilul are ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , la mine este o situatie mai aparte . tatal copilului ... Anonim_2007 Anonim_2007 Buna ziua , La mine este o situatie mai aparte . Tatal copilului nu a mai platit pensie alimentara de un an de zile . Mentionez ca baiatul meu are 14 ani , ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila in favoarea tatalui, abandon familie mama LysBordelais LysBordelais Buna, Situatia pe scurt : - copil nascut in 2011 in strãinãtate dintr-o relatie de concubinaj intre parinti - hotarare instantã ... (vezi toată discuția)