avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Costul procedurii de succesiune e influențat de suma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Costul procedurii de succesiune e influențat de suma din contul bancar?

Bună ziua.

Situație: urmează să se facă succesiunea, în urma decesului tatălui. Există un apartament și un cont bancar. Odată cu comunicarea decesului, contul a fost blocat, iar împuternicirile pentru mamă și fiică nu mai sunt utile.
Întrebare: când se stabilesc taxele notariale pentru succesiune, valoarea acestora este influențată (pe lângă valoarea apartamentului) ȘI de suma din cont?

Mulțumesc mult
Cel mai recent răspuns: rabina , utilizator 13:58, 14 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este influentata de întreaga masa succesorala. Deci si de suma respectiva.
Mulțumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Onorariul notarial este raportat la valoarea bunurilor din masa succesorala.
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa succesorala Cristian Racaceanu Cristian Racaceanu 1.Primaria pe raza unde a avut ultimul domiciliu o persoana decedata are evidenta intregii mase succesorale a acesteia?Dar daca exista anumite ... (vezi toată discuția)
Succesiune stanciu luminita stanciu luminita Buna ziua Tatal meu a decedat acum 10 ani si nu am facut succesiunea,iar mama acum trei luni.In urma lor a ramas un apartament cu trei camere.Sora mea renunta ... (vezi toată discuția)
Dezbatere și taxe de succesiune fdanila fdanila Taxe de succesiune Sunt eu si tatăl meu mostenitori dupa decesul mamei. Din iulie 2020.Tatal este in Bucuresti ,iar eu in Australia. Tatăl meu poate deschide ... (vezi toată discuția)