avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal

Buna ziua !!! Am o intrebare in martie pe 29 imi expira contractul de muncă, eu pe data de 27 aprilie intru in prenatal mi sa spus de la munca k voi intra in somaj nu as putea sa intru in prenatal
mai devreme precizez ca dat nașteri e pe 27 iunie !! Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Bebe90 , utilizator 14:22, 14 Februarie 2020
Buna ziua,
Puteti beneficia de Concediul maternal pe perioada somajului, o sa depuneti aceste concedii la AJOFM.
Puteti beneficia de maxim 84 de zile de concediu prenatal, fiind obligata sa efectuati cel putin 42 de zile de concediu postnatal, de lauzie, din cele 126 de zile ale concediului maternal.
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2020
Ionut.ion, utilizator
Indiferent daca intrati sau nu in prenatal, anterior acelei date, c.i.m. va inceteaza de drept, daca nu se decide prelungirea duratei acestuia.
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Sau poti sa mergi la medicul ginecolog sa-i soliciti "Concediu medical" pentru "sarcina cu probleme".
Concediul Medical suspenda contractul de munca din cate stiu eu.
Dupa ce ajungi in perioada in care ar incepe de drept concediul prenatal se poate opri concediul medical.
De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza. (alin.5 art.49 C.mun.)

Prin urmare, nu are relevanta cauza de suspendare.
Va multumesc am fost azi la somaj si la casa de asigurari si ma lămurit!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj-prenatal crisstyle crisstyle Am lucrat la o fira 2ani consecutiv intre timp am ramas insarcinata ,am 12 luni lucrate fara intrerupere,firma respectiva s-a inchis ,beneficiez de somaj din ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal oana8989 oana8989 buna ziua.eu sunt in indemnizatie de somaj si as vrea sa stiu daca in concediu prenatal iti poti lua 84 de zile inainte de nastere si 42 dupa nastere?acele 42 ... (vezi toată discuția)
Prenatal alinacr3ata alinacr3ata sunt in somaj de 4 luni si sunt insarcinata,in acest caz pot intra in prenatal?sau ma pot intoarce la firma la care am lucrat pentru a intra in prenatal? (vezi toată discuția)