avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Decesul uneia dintre părțile din proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Decesul uneia dintre părțile din proces

Bună ziua!

Părinții mei au deschis un proces împotriva patronului la care au fost angajați (un PECO) pentru a fi despăgubiți pentru orele suplimentare neplătite, ore de noapte, sărbători legale, etc. Între timp, tata a murit, procesul nefiind încheiat încă.

Întrebarea mea este - potențialele despăgubiri ce i-ar fi cuvenit tatălui meu pentru activitatea depusă în cadrul PECO-ului pot fi încasate de mama, pe lângă despăgubirile ce îi revin ei pentru activitatea ei?

Dacă da, trebuie urmată vreo procedură specifică în acest sens? Cum ar fi depunerea certificatului de deces la instanța de judecată, sau întocmirea vreunei cereri relevante în acest caz?

Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Deim0s , utilizator 09:09, 15 Februarie 2020
In mod normal, DA, insa luati legatura cu avocatul care l-a reprezentat in proces si vedeti ce aveti de facut.
Condoleante!
Potrivit art. 412 alin. 1 pct. 1 N.C.P.C., judecarea cauzelor se suspendă de drept prin decesul uneia dintre părţi, până la introducerea în cauză a moştenitorilor!
Formulati o cerere, insotita de certificatul de mostenitor!
Condoleante si succes in proces!
Iar după ce se stabilesc moștenitorii, despăgubirile monetare din cadrul procesului ce îi reveneau lui le revin moștenitorilor? Asta mă interesează mai presus de toate.

Mulțumesc!
Mulțumesc pentru răspuns! Părinții mei se reprezentau singuri, își făceau singuri hârtiile în cadrul procesului, deci nu intră în discuție contactarea avocatului. Tocmai de asta întreb aici.
Ideea e că una dintre părți e reprezentată de ambii mei părinți (reclamanții). Astfel, moartea tatălui meu nu reprezintă dizolvarea totală a parții în cauză din cadrul procesului. Rămâne mama ca parte activă, reclamant. În cazul acesta, tot e necesară cererea + certificatul de moștenitor?

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Potrivit art. 412 alin. 1 pct. 1 N.C.P.C., judecarea cauzelor se suspendă de drept prin decesul uneia dintre părţi, până la introducerea în cauză a moştenitorilor!
Formulati o cerere, insotita de certificatul de mostenitor!
Condoleante si succes in proces!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A decedat apelantul intr-un proces civil, cum poate continua mai departe familia? Nedelea Florin Nedelea Florin A decedat apelantul intr-un proces civil, cum poate continua mai departe familia? A decedat apelantul, sotia/vaduva poate continua mai departe în procesul ... (vezi toată discuția)
Succesiune marcop marcop Buna ziua, supun atentiei dvs. urmatoarea speta, cu rugamintea de a-mi da un raspuns. In anul 1997 tatal meu a facut cerere de revendicare a 10 ha de teren ... (vezi toată discuția)
Succesiune zilzi zilzi Mama a murit pe 6.07.2010 si am ramas pentru dezbaterea succesiunii tatal meu si cu mine.Noi avem o relatie foarte stransa si o buna intelegere. Nu se pune ... (vezi toată discuția)