avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Instiintare art 260 si 261 cpp
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Instiintare art 260 si 261 cpp

Buna ziua.

In August am sunat la numarul de telefon de pe spatele biletului de tren pentru a raporta faptul ca nasul lua mita de la pasageri. Adica biletul costa 4 lei, el lua vreo 2 lei de persoana si ii baga in buzunar. Eu am calatorit cu bilet si mi s-a parut a fi o nedreptate. Am sunat, am raportat.

Acum mi-a venit instiintare ca sa ma prezint la politia transporturilor. Precizez, instiintare art 260 si 261 cpp. Din cate am inteles acestea se refera la inmanarea documentului, eu nefiind prezent au preluat parintii.
Este notat si un numar de dosar.

Este doar o solutionare sau este altceva? Am inteles ca ar trebui sa dau si o declaratie..dovezi foto nu am deoarece persoanele care dadeau mita mi-ar fi sarit in cap cu bataie, eram singur.

Este prima oara cand ma aflu intr-o asemenea situatie si nu stiu exact ce se va intampla. Sunt acuzat de ceva, de marturie mincinoasa sau altceva?

Apreciez orice ajutor, va multumesc!

Cel mai recent răspuns: abdulhalim412 , utilizator 21:56, 30 Mai 2024
Dvs ati facut un denunt inteleg. Probabil acum sunteti chemat pentru declaratii in calitate e martor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Februarie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Da, este un numar de telefon unde oricine poate suna si sesiza neregulile observate in tren. Asta am si facut. In afara de declaratii, se prezinta altceva cu risc pentru mine ca martor? Stiu ca este probabil o intrebare ciudata, dar este prima oara cand am contact cu sistemul legal.
Atata timp cat declarati adevarul, nu veti avea probleme.
ÎNŞTIINŢARE

În atenţia numitului/numitei HALIM ABDUL cu domiciliul/ reşedinţa/ sediul în localitatea ALBA IULIA-, str. VASILE GOLDIŞ, nr 18, bl., sc., et., ap. 35, sector/judeţ ALBA.

În conformitate cu prevederile art. 260 şi art. 261 din Codul de procedură penală, vă înştiinţăm că la data de (anul, luna, ziua) prevede OF 2009 ora ....... am procedat la afişarea prezentei, nefiind îndeplinite condiţiile de înmânare a ordonanței/comunicării, în cauza ce formează obiectul dosarului penal cu nr. 399/80/P/2024 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, cu sediul în municipiul Alba Iulia, Piața luliu Maniu, nr. 24, etaj 4, județ Alba, tel: 0258/811109, fax: 0258/811308, e-mail:

pj_alba_iulia@mpublic.ro Vă comunicăm că sunteţi în drept să vă prezentaţi după 5 zile de la afişarea prezentei în zilele de luni- marți (între orele 09.00:12.00) şi joi (între orele 13.00:16.00), dar nu mai mult de 15 zile, pentru înmânarea ordonanței/comunicării la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia sau să solicitați în scris comunicarea corespondenței pe e-mail/fax.

Menționăm că, în cazul în care, fără motive temeinice, nu vă prezentați pentru comunicarea ordonanței/comunicării în termenul indicat mai sus, acesta se va considera comunicată la îndeplinirea termenului.

Agent însărcinat cu înmânarea (nume, prenume, funcția).

Semnătura agentului:.

Roșu. ZIM/2 ex./22.05.2024

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Dvs ati facut un denunt inteleg. Probabil acum sunteti chemat pentru declaratii in calitate e martor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare art 260 si art 261 AdrianAJ1 AdrianAJ1 Am primit o instiintare despre un dosar clasat ( habar nu am despre ce este vorba ) In conformitate cu prevederile art 260 si art 261 din codul de procedura ... (vezi toată discuția)
Buna, am primit asta astăzi pe e-mail, poate cineva să explice, ... Ponshide Ponshide Buna, Am primit asta astăzi pe e-mail, poate cineva să explice, vă rog, sunt student în România, așa că nu știu cu adevărat legile și cum ... (vezi toată discuția)
Instiintare de la parchetul de pe langa judecatorie mariusTFT mariusTFT Buna ziua , O buna prietena a gasit in posta astazi o instiintare : In atentia doamnei .................. In conformitate cu prevederile art. 260 si ... (vezi toată discuția)