avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... salariu functionar public de la 1.01.2010
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

salariu functionar public de la 1.01.2010

sunt cosilier juridic principal 2 cu 3 , cu o vechime in munca de 15 ani.ce salariu voi avea de la 01.01.2010 ? este in ceata cum se va calcula acel salariu cu sporuri incluse....
Cel mai recent răspuns: gianina5 , utilizator 08:38, 22 Decembrie 2009
Din cate stiu eu, data de aplicare a legii salarizarii unice a fost amanata din lipsa de fonduri, pentru 01.07.2010 asa ca veti avea acelasi salariu.

De principiu, sporurile permanente vor fi incluse in salariu si acesta va fi. daca acest salariu cu sporuri incluse, se situeaza peste cel prevazut in grilele din anexele la lege, ramaneti cu ce aveti, daca este mai mic decat ce se prevede in grile, etapizat pana in 2015 vi se vamari salariul pana la nivelul din grila (atentie in 2010 se vor mari doar salariile care sunt sub minimul de 705 lei asa ca mai aveti de asteptat). Este f greu sa va spun care va fi acel nivel din grila deoarece este in functie de situarea institutiei in care lucrati. Intr-un fel arata grila pentru un consilier juridic dintr-un minister, altfel pentru unul de la institutia prefectului si altfel pentru unul de la nivelul unei primarii. Trebuie sa parcurgeti cu atentie legea pentru a vedea unde va situati si a intelege mecanismul de aplicare. Oricum eu intrevad foarte multe probleme generate de punerea in practica a acesteia.
Gabi Mocanu a scris:

Din cate stiu eu, data de aplicare a legii salarizarii unice a fost amanata din lipsa de fonduri, pentru 01.07.2010 asa ca veti avea acelasi salariu.

Daca aveti informatii despre amanarea aplicarii legii, dati-ne si noua

daca se poate, v-as ruga sa imi spuneti ce se incadreaza la sporuri permanante:
1. indemnizatie de conducere
2. sal merit
3.spor vechime
4. cond vatamatoare
5. CFP
6. cond grele
7. spor confident
8 si celelalte din anexele la lege ???
eu nu reusesc sa ma dumiresc care din sporuri se includ in sal de baza si care vor fi stabilite prin legi, asa cum se spune in textul legii
----
se spune in lege ca nimeni nu pierde in 2010 dar in acelasi timp, in anexe sunt incluse doar unele sporuri,
spre ex. spor CFP nu este precizat in anexe
si daca el nu se da in 2010 persoanei care l-a avut in dec 2009 , el va avea un alt salariu de la 1 ian 2010, comparativ cu dec 2009
multumesc daca imi rasp, poate ma edific
am cerut, in mai multe rd la min muncii sa ne spuna daca vor fi norme de aplicare, dar momentan, nici un raspuns

Se pare ca Legea 330 se va aplica totusi incepind cu 01.01.09. Nu imi este clar daca sporul de vechime se calculeaza in totalul sporurilor care pot fi acordate adica 30%maxim, pt. ca daca se insumeaza si vechimea, ce rost isi mai au restul, daca ai 25% vechime, ce spor de stabilitate mai ai de 5%, chiar daca ai o vechime de 20 de ani in specialitate, la fel ca un debutant ? sa nu mai vorbim de CFP, unde este echitatea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire salariu 2010 geanina_Prv geanina_Prv Lucrez in administratia publica locala din luna Ianuarie 2008. Nu am beneficiat de nici un spor la salariu in afara de sporului de vechime si celui de ... (vezi toată discuția)
Noul salariu cartala cartala ma poate ajuta cineva cu noua lege a salarizarii, ce salariu ar avea un inspector principaL 3 cu 3 ani vechime, ultima incadrare de 820 lei ???incepand cu ... (vezi toată discuția)
Stabiliere salariu 01.01.2010 alexandru andra alexandru andra Buna ziua: Am o nedumerire si anume: Institutie publica-locala- salariu incadrare dec 2009-639(referent III A 2) -sal merit 15%; -spor cond v ... (vezi toată discuția)