din nou cu probleme de la societatea de care aminteam si ieri;
am primit o decizie de anulare a concedierii la aproape 2 luni de cand a fost emisa; motivarea fiind un anume referat de solicitare a anularii respectivei decizii;
eu nu am facut niciodata un astfel de demers, dar observ ca referatul are numar etc.
decizia de anulare a concedierii este vizata de ITM si a fost emisa la 2 zile dupa emiterea deciziei de concediere;))
la acea vreme motivul invocat pentru concediere a fost restructurarea postului.
eu am un proces pe rol in care contest decizia de concediere. mi se pare dubioasa anularea ulterioara...
hilar, nu ?
Draguta situatie. Probabil ca in instanta vor incerca sa se apere cu acet fapt.
Dvs ati primi vreo instiintare ca postul nu se mai desfiinteaza si trebuie sa va intoarceti la serviciu?
La doua luni de la emiterea carei decizii ati primito pe aceea care anula concedierea? .......... a deciziei de anulare sau a deciziei de concediere?
Daca ati primit decizia de anulare a concedierii la doua luni dupa decizia de concediere, atunci asta e o mare tampenie deoarece dumneavoastra nu mai aveati nici un raport juridic cu acel angajator la momentul respectiv si in consecinta decizia nu are cum sa produca efecte. Puteau sa va faca eventual o oferta de reangajare si atunci era alta poveste.
Daca ati primit la doua luni de la emitere decizia de anulare a concedierii, atunci ea va produce efecte de la data comunicarii dar acest lucru este valabil doar daca a fost emisa la o data anterioara datei la care ati fost concediat, daca data emiterii este ulterioara datei concedierii, atunci revin la ce am spus anterior cei care au emis decizia sunt niste mari tampiti.
Oricum cred ca este doar o manevra pentru a ameti instanta cu privire la decizia de concediere pe care o contestati.
Daca aceasta decizie de anulare a concedierii a fost emisa anterior datei la care ati fost concediat, dar v-a fost comunicata abia dupa doua luni, va recomand sa va prezentati la angajator pentru a va relua activitatea.
In acelasi timp va recomand sa faceti o notificare catre angajator prin care mentionati ca acea decizie v-a fost comunicata cu o intarziere de doua luni de la data emiterii si ca pentru aceste luni va solicitati drepturile salariale deoarece nu ati fost la lucru din vina lor, nu din vina dumneavoastra, in caz contrar veti mentine activ litigiul de munca pentru ca instanta sa hotarasca repunerea in drept conform art.78 alin (1) din Codul Muncii.
decizie de concediere emisa pe 12.10.2009
decizie de anulare a concedierii emisa pe 14.10.2009, comunicata astazi, 09.12.2009.
nu mi s-a transmis nicio instiintare referitoare la post...
PS. Am fost incadrat pe o conventie cu legea 76/2002, cea cu stimularea angajarii absolventilor. Nu mentinusera raporturile obligatorii de 3 ani si erau in situatia in care ar fi trebuit sa inapoieze sumele de bani primite de la stat. Ramane totusi de vazut daca aceasta decizie, emisa dupa data concedierii dar culmea - AVIZATA DE ITM - va avea efecte in justitie.
Despre achitarea drepturilor salariale nu se pune problema, mi s-a confirmat ca le voi primi in zilele urmatoare. Vorbim de drepturi pentru cele doua luni. Cat despre intarzierea comunicarii acelei decizii, mi s-a spus ca initial s-a gresit adresa. Penibil !
Inca ceva: referatul ar fi facut de insusi reprezentantul legal al societatii; azi mi-a spus ca este liber, dar ca luni o sa mi-l poata prezenta :)
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2009 i0n, utilizator