avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Audit/Verificare situatie financiara asociatie si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Audit/Verificare situatie financiara asociatie si cheltuieli

Buna ziua,

Se poate sa ma ajutati si sa-mi spune-ti cine poate realiza un audit finaciar la o asociatie de proprietari daca exista suspiciuni de nereguli in impartirea si repartizarea cheltuielilor si verificarea corectitudinii contractelor incheiate de asociatie?
Exista suspiciuni ca cei implicati in conducerea asociatiei administreaza "fraudulos" fondurile si nu impart corect cheltuielie, ca se "fura" apa si gaze care sunt platite de restul locatarilor si ca presedintele de bloc a incheiat cu el, patron de societate comerciala, o conventie defavorabila asociatiei de propietari.
Cand sunt luati la intrebari refuza sa raspunda, devin agresivi si nu doresc sa paraseasca functiile prin diferite tertipuri.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:52, 15 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce vă complicați .
Cereți copie după facturi și contractele din Asociație și astfel vedeți dacă se adeveresc suspiciunile dv.
Vrem sa "ne complicam" deoarece neregulile se deruleaza de foarte mult timp, putin cate putin, nu vorbim de sume imense care sa bata la ochi, si pentru ca ei gasesc tot felul de scuze si modalitati de a se feri de ochii locatarilor.
In plus, ce certitudine am ca imi ofera toate documentele...pot foarte bine sa ofere orice copie, fara valoare, pe cand o autoritate stie ce sa caute, verifica documentele originale si cunosc in detaliu cum trebuie aplicata legea.

Deci ramane deschisa intrebarea...cine, si cum se poate audita activitatea unei asociatii de proprietari si a presedintelui+administrator.

Multumesc,
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru solutionare aveti drptul conform disp L nr 196/2018 sa solicitati oficial serviciului de sprijinire asociatii de proprietari din primarie sa efectueze controlul financiar contabil asupra activitatii asociatieid e proprietari
Daca aveti certitudinea ca exista neregului,aveti dreptul sa solicitati audit extern,sa incheiati contract in nume propriu cu persoana autorizata CECCAR care sa verifice documentele asociatiei de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari sandutudorache sandutudorache Vreau sa stiu cui trebuie sa ma adresez pt un audit la asociatia de proprietari sa verifice situatia contabila a asociatiei mai bine zis pe ce se cheltuiesc ... (vezi toată discuția)
Audit asociatie de proprietari oroian2002 oroian2002 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca ati efectuat audit pentru asociatia de proprietari - sunt nou presedinte si sunt cativa locatari care ma indruma sa fac ... (vezi toată discuția)
Probleme grave la blocul meu Genoveva Marin Genoveva Marin Bună seara! 1.Este normal ca la un bloc de 160 ap. salariile să insumeze 10.000 lei/ luna? Nu există nicio bază legală care să reglementeze suma ... (vezi toată discuția)