avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Gdpr
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Gdpr

Buna ziua, compania la care lucrez a obtinut un contract de indexare, prelucrare baza de date in excel, a unei companii de recuperare creante. Datele cu caracter personal sunt “ nume si prenume”. Ce masuri trebuie sa luam in cadrul companiei si care sunt procedurile pe care trebuie sa le urmez ca DPO. Eu m-am gandit la pseudomizarea datelor cu caracter personal. Sa ma ocup personal de asta si angajatilor sa le dau sa prelucreze doar dupa cifre. Ce acte ar trebui sa intocmesc ca totul sa fie legal?
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 08:51, 17 Februarie 2020
Stati putin. Dvs. sunteti in functia de DPO si nu stiti ce masuri trebuie sa intreprindeti?!

Recomandare: studiati Regulamentul 679 /2016 in primul rand.

Apoi, vedeti ce masuri punctuale trebuie sa intreprindeti. Oricum, e discutabil si modul in care a obtinut firma la care lucrati acea baza de date. Ar fi trebuit sa existe un acord de prelucrare a datelor si acolo. (tind sa cred ca firma dvs are calitatea de imputernicit, dar depinde de ce scrie in raportul juridic dintre cele 2 firme). Nu e suficienta pseudonimizarea. Aduc in discutie o situatie: daca in acea baza de date exista persoane fizice care au achitat datoria sau au obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva prin care sunt exonerati de la plata creantelor, evident ca datele lor nu mai pot fi procesate. Cum procedati atunci? Discutia sa stiti ca e ampla, domeniul protectiei datelor este unul complex, nu este atat de simplu si nu veti primi aici template-uri privind masurile pe care trebuie sa le luati. In general, cei care lucreaza in domeniul asta isi proiecteaza singuri anumite template-uri (pe care ulterior nu le pun la dispozitia altor persoane, ci le folosesc in consultanta oferita - contra cost). Mai puteti folosi si tooluri de la diverse companii.
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2020
Company Advising, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate care presteaza servicii in conditiile art.2 alin.5 din hg 500/2017 ArealExpert ArealExpert Societatea X are incheiate contracte de prestari servicii transmitere date in REGES cu mai multi angajatori . Activitatea preponderenta a firmei este in ... (vezi toată discuția)
Responsabil cu protecția datelor Alex97 Alex97 Buna ziua. Care sunt conditiile ce trebuie indeplinite si modalitatea in care se poate obtine titulatura de operator de date personale ? Multumesc. (vezi toată discuția)
responsabilul cu protecția datelor- gdpr Karmaniko Karmaniko Va rog sa-mi spuneti daca, un angajat care are acces la toate datele personale ale salariatilor, poate fi numit responsabil (DPO)? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)