avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... VANZARE CASA PARINTEASCA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

VANZARE CASA PARINTEASCA

Bună ziua ,ași dori să vă adresez si eu o intrebare si sper sa ma puteti ajuta cu un răspuns . Socrii mei au decedat, în urma acestor evenimente nefericite a rămas locuința si pamantul aferent acesteia ,mentionez ca nu a fost făcut nici un testament prin care atât casa cât și pamantul să fie lăsat vreunuia dintre copii .Soțul meu mai are un frate si o soră . Sora soțului a găsit cumpărător pentru casa si pământ,dar le cere fraților o declarație notariala cum că renunță la drepturile lor .Intrebarea mea este ,frații mai au dreptul să ceară împărțirea banilor obținuți din vânzarea casei dacă renunță la drepturile lor?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:02, 17 Februarie 2020
Nu. Daca sotul dvs si fratele sau renunta la succesiune, doar sora lor va fi unic proprietar si mostenitor.
Daca nu doresc sa renunte, nu sunt obligati sa o faca.
Legal, masa succesorala dupa socrii dvs se imparte in mode egal intre cei 3 copii, iar daca toti 3 raman mostenitori acceptanti, doar impreuna pot vinde si imparti banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vaduva Fapanuputapa Fapanuputapa problema mea este urmatoarea;am fost casatorita timp de 30 de ani cu sotul meu dar din nefericire nu am putut avea copii si tot din nefericire sotul meu a ... (vezi toată discuția)
Mostenirea cui ramane? maryuta maryuta Buna ziua parintii sotului meu sunt batrani dar nu au facut nici un act de mostenire nimanui avand 8 copiii socrul e foarte bolnav si nu mai are multe sanse ... (vezi toată discuția)
Cum se împarte moștenirea? MContender MContender În situația în care unu dintre părinți decedează cum se împarte moștenirea primită de ei după părinți lor? Detalii: În cazul în care există o ... (vezi toată discuția)