Bună ziua ,ași dori să vă adresez si eu o intrebare si sper sa ma puteti ajuta cu un răspuns . Socrii mei au decedat, în urma acestor evenimente nefericite a rămas locuința si pamantul aferent acesteia ,mentionez ca nu a fost făcut nici un testament prin care atât casa cât și pamantul să fie lăsat vreunuia dintre copii .Soțul meu mai are un frate si o soră . Sora soțului a găsit cumpărător pentru casa si pământ,dar le cere fraților o declarație notariala cum că renunță la drepturile lor .Intrebarea mea este ,frații mai au dreptul să ceară împărțirea banilor obținuți din vânzarea casei dacă renunță la drepturile lor?
Nu. Daca sotul dvs si fratele sau renunta la succesiune, doar sora lor va fi unic proprietar si mostenitor.
Daca nu doresc sa renunte, nu sunt obligati sa o faca.
Legal, masa succesorala dupa socrii dvs se imparte in mode egal intre cei 3 copii, iar daca toti 3 raman mostenitori acceptanti, doar impreuna pot vinde si imparti banii.
Vaduva
Fapanuputapa
problema mea este urmatoarea;am fost casatorita timp de 30 de ani cu sotul meu dar din nefericire nu am putut avea copii si tot din nefericire sotul meu a ... (vezi toată discuția)