avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare cumparare intre o matusa a sotului si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare cumparare intre o matusa a sotului si sotul meu

Buna ziua,in 1990 matusa sotului ,vaduva se recasatoreste cu un domn de care divorteza in 2008.In 1994 ne face act de vanzare cumparare pentru apartamentul pe care il detinea personal inainte de aceasta casatorie,pentru care are in continuare drept de habitatie noi avand nuda proprietate.
Fostul sot traieste si acum in acest apartament ,matusa datorita unor probleme de sanatate o avem internata si sustinem cheltuielile ptr ingrijire intr-un camin,ce drepturi legale i se cuvin acestuia?
Cel mai recent răspuns: FlorentinaLojnita , utilizator 14:41, 17 Februarie 2020
Sub imperiul Codului Civil de la 1864 - art 572: Cel ce are un drept de abitatiune pe o casa poate sedea într-însă cu familia sa, chiar de n-ar fi fost insurat la epoca când i s-a dat acest drept.
Cel ce are dreptul de abitatiune poate închiria partea casei ce nu locuieşte.

In urma divortului, fostul sot nu mai apartine familiei matusii deci nu mai are nici un drept de a locui in imobil. Il puteti evacua oricand doriti.
Va multumesc,cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la locuinta pentru sotul mamei mele in cazul decesului ei ANDRAX ANDRAX Va expun urmatoarea situatie si va rog sa-mi dati solutia cea mai la indemana , conform legii , bine-nteles! In urma decesului tatalui meu natural , am facut ... (vezi toată discuția)
Legat de dr. de uzufruct Lisimah Lisimah Buna seara,situatia mea este urmatoarea:bunicul urmeaza sa vanda un imobil(casa) si sa cumpere un alt imobil(apartament) de la aceeasi persoana,urmand a-mi ... (vezi toată discuția)
Clauza viagera in contractele de vanzare cumparare doruba doruba Intrebare: E posibil pentru un proprietar cu clauza viagera (dupa semnarea actelor de vanzare cumparare unor terti) sa gireze cu locuinta in scopul obtinerii ... (vezi toată discuția)