avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract garantie materiala in numerar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract garantie materiala in numerar

In cadrul societatii s-a emis o decizie, care prevede pentru anumite functii sa se contituie garantii metariale in numerar in suma fixa de 1000 lei. Avand in vedere ca in contract exista clauza contractuala număr “2.1. Domnul……….., având un salariu tarifar de……. lei…. si in fiecare an se fac majorari salariale, in opinia mea cred ca se impune aditionarea contractului de garantie, inrucat s-a modificat salariul tarifar.Directia juridica imi comunica ".....atata timp cat garantia este o suma fixa nu trebuiesc intocmite acte aditionale", desi ma repet s-a modificat salariul tarifar.Cine are dreptate?????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 17 Februarie 2020
Acele functii au si atributii de gestionar ?
In contract i s-a scris" angajatul care primeste,păstrează și eliberează ,fara a avea calitatea de gestionar".
In opinia mea cred că dacă în contract e stipulat salariul tarifar, iar acesta i s-a modificat la negociere, trebuie sa i se facă act adițional, deoarece salariul tarifar nu mai coincide cu cel din contract.Cum,de altfel, dacă își schimbă numele,adresa sau cartea de identitate acest contract trebuie adiționat.
Pe mine mă interesează dacă scrie undeva că trebuie să ii fac act adițional la contract, atunci când intervine o schimbare, in aceasta speță modificarea reprezentând creștere salariala .Multumesc

Cornel Vasile a scris:

Acele functii au si atributii de gestionar ?

Codul Muncii
art.17
...
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, anterior producerii modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege sau in contractul colectiv de munca aplicabil.
...

art.41
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.
Articolele din codul muncii fac referire doar la CIM???Sau se aplică și la contractele de garanție materială???Multimesc
Contractele de garantie au alt regim juridic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, se poate intocmi astazi - 07.09.2021 un act aditional ... ionelamiron ionelamiron Buna ziua, Se poate intocmi astazi - 07.09.2021 un act aditional de majorare salariala care sa aiba aplicabilitate incepand cu 01.09.2021? Multumesc frumos ... (vezi toată discuția)
De la publicarea maririlor salariale acum recent in cât timp ... gabisim gabisim De la publicarea maririlor salariale acum recent in cit timp se da sa se semneze un act aditional pentru semnare de mariire salariala, (vezi toată discuția)
Modificare ccm Patience Patience Buna ziua, As vrea sa stiu daca trebuie modificat CCM (facut act aditional) daca se modifica Codul Muncii. LA inceputul anului s-a modificat salariul ... (vezi toată discuția)