Parinti mei lucuiesc la ejajul 4 si sunt pensionari.
In luna Noiembrie 2019 s-a spart teava de apa rece care trece la nivelul subsolului sub palierul opus care alimenteaza palierul de apartamente corespunzator- parter-1-2-3-4.
Metionez ca palierul opus de apartamente nu a fost afectat si nici apartamentul parintilor mei.
Locatarul care sta in apartamentul de la parter pe unde trece teava sparta spune ca a suferit pagube. Nu stiu cum considering ca teava este in subsol. El a cerut despagubiri de la asigurarea lui si acum asigurarea cere banii inapoi de la asociatie.
As fi atasat documentul aici dar nu stiu cum.
- Intrebari:
DAca teava trece prin subsol la nivelul unui singur palierul de apartamente si alimenteaza doar acel palier-- cui apartine aceasta teava?
-Tanad cont ca celalat palier de aparmente nu a fost afectat cine trebuia sa o repare?
-Cine trebuia sa platesca reparatille?
As dori sa stiu dca as putea sa il dau in judecata, consider ca abuzeaza de pozitia lui. Este om de afaceri cu bani si retul locatarilor sunt pensionari, care nu stu prea multe despre lege. cine este raspunzator de reparatii, cine e raspunzator de teava si cui apartine conform legii si asa mai departe. de cand s-a muata in bloc cauta tot felul de motive sa scoata ani de la locatari.
Nu aveti de ce sa dati în judecată pe nimeni,nici motiv ,nici temei legalchiar dvs ati precizat că procesul este formulat de către firma de asigurări.Daca vreti angajați un av pt asociație,faceti o cerere de intervenție,proprietarul respectiv nu a abuzat de nimic apelând la firma la care era asigurat.
1-Pentru corecta si completa dv informare studiati atent disp L nr 196/2018
2-Daca teava trece prin subsolul condominiului reprezinta parte comuna si intretinerea si reparatia acesteia intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari care se infiinteaza cu scopul administrarii partii comune de condominiu
Costurile aferente prestatiilor de intretinere si reparatii parti comune de constructii si de instalatii din condominiu sunt avansate initial de catre asociatia de proprietari din fondul de reparatii si ulterior recuperate de la toti proprietarii
3-Care este acuza,fapta pentru care intentionati sa promovati actiune impotriva 'omului de afaceri' ?
Parti comune ?
danican
Buna ziua ! Sunt confruntat cu o situatie ciudata...in blocul nostru , de tip vechi , atipic , teava de scurgere de la cada trece , spre conducta ... (vezi toată discuția)
Reparatii
dana_sky
Buna ziua. va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema: in apartamentul meu s-au produs infiltratii de apa, ce au drept sursa instalatia de ape pluviale de ... (vezi toată discuția)
Coloane de incalzire
c0stii
buna ziua
stam la un bloc cu 4 etaje la care sistemul de incalzire este cu distributie superioara adica intra caldura in subsol,de acolo urca la etajele ... (vezi toată discuția)