avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumparat in lizing tri dube de 3.5t pe firma X, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumparat in lizing tri dube de 3.5t pe firma X, dupa care am infiintat o noua firma si am facut un comodat intre parti .Intrebarea este e legal sau trebuia la notar??? Me tionez ca mi sa sechestrst o masina in Italia pe motiv ca nu suntel legal

Am cumparat 3 dube in lizing.pe firma X.Dupa cateva luni am facut un comadat ptr ca am infiintat o noua firma Y.Mi sa sechestrat o masina in Italia din cauza ca nu am avut legalizat comodatul.E legal
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 13:44, 18 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca e legal sau nu discutați cu un av italian sau cu un av roman care profesează în Italia.
Nu e legal - contractul de comodat este valabil si incheiat sub semnatura privata, deci nu "legalizat" sau incheiat in fata unui notar public.
Problema este alta, firma X nu avea calitatea de proprietar, pentru a putea incheia un contract de comodat asupra bunurilor ci era simplu utilizator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat, sub semnatura privata. Eduard Ciprian Slai Eduard Ciprian Slai Am inteles de la cineva ca noul Cod Civil, permite incheierea contractelor de comodat si fara ca acestea sa fie facute la notar. Am incheiat un astfel de ... (vezi toată discuția)
Imputernicire la notar fara persoana imputernicita (iesire auto din ro) kvremus kvremus Buna ziua, Va solicit ajutorul intr-o privinta: un prieten de-al meu, roman, se afla in Italia (are si acte de Italia) si a cumparat o masina noua din ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat :la notar sau nu ? asistentmedical2001 asistentmedical2001 Am infiintat recent un PFI pt. asistent medical iar finantele mi-au acceptat comodatul pentru imobil facut intre mine si tatal meu , fara notar . Acum , ca ... (vezi toată discuția)