avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Numele nepotului poate fi schimbat?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Numele nepotului poate fi schimbat?

Bună seara!Întrucât fiica mea a născut un copil al cărui tată nu l-a recunoscut,nepotul îmi poartă numele!O pot obliga pe cale legală pe fiica mea,să schimbe numele copilului?Nu vreau ca acest copil să-mi poarte numele!Ce pot să fac?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:01, 18 Februarie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nimic. Nu va poarta numele dvs, in realitate, poarta numele mamei. Mama poarta numele dvs.
Oricum, nu aveti ce sa schimbati, nu va sta in putere sa cereti sa isi schimbe numele.. nici fata dvs si nici copilul.
Poate si-l va schimba pe parcurs.. fie va fi recunoscut, fie va fi adoptat, poate si fata se va casatori si isi va schimba numele si atunci, nu o sa va mai " poarte numele "
Probabil ca ati spus grozavia asta si fetei, dupa asta poate va face tot posibilul sa isi schimbe numele si ei si copilului ca sa nu va mai ingrijorati pt nume.
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere copil de catre tata axiclau axiclau buna ziua,as dori sa intreb si eu ceva si va multumesc tare mult daca ma ajutati. in ziua de azi nimic nu mai e credibil de acee a am si eu o dilema. am sora ... (vezi toată discuția)
Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Vreau sa trec copilul meu pe numele mamei lui ce trebuie sa fac unde sa ma duc doar eu doar eu am un copil dintr-o relatie terminata nu suntem casatoriti copilul l-am recunoscut si este pe numele meu acum vreau sa il trec pe numele mamei lui cum trebuie ... (vezi toată discuția)