avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat mostenitor

Buna ziua.am o casa batraneasca,care a fost a parintilor mei.si nu am acte deloc la ea.am doar o chitanta de mana de vanzare -cumparare pe care au facut o parintii cand au cumparat casa.
Vreau sa fac cadastru si intabulare si am inteles ca inainte trebuie sa fac un certificat de mostenitor.
Intrebarea mea este ,un notar ma poate ajuta,sau trebuie musai un avocat si actionat in instanta?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2020
bassmafya17, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 16:35, 17 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai v-am explicat mai sus. Daca nu mai aveti frati, mergeti la notar.
Notarul mi a spus ca nu poate el sa faca acest certificat pt ca parintii nu aveau acte de proprietate.este adevarat?sau poate orice nitar sa ma ajute?
Zona unde se afla casa a fost cooperativizata. S-au eliberat titluri de proprietate?
Nu stiu sa va spun,casa a fost cumparata acum nai bine de 50 de ani..daca a fost sau nu cooperativizata,de ce este important?
Este foarte important. In special terenul.
Daca zona a fost cooperativizata si in localitate s-au emis titluri de proprietate in baza Legii 18/1991, iar parintii dvs nu au facut cerere pentru titlu si nu il detin, intr-adevar, notarial nu se poate, ci doar pe cale judecatoreasca.
Daca zona nu a fost cooperativizata, si nu au fost emise titluri de proprietate, nu exista, nu are niciun cetatean din localitate, puteti dezbate succesiunea la notar, cum v-am spus si mai sus, pe baza Anexelor 1 si 2 de la Primarie.

Alte discuții în legătură

Acte casa bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua, Am si eu o problema legata de o mostenire si as avea nevoie de niste sfaturi.Am mostenit o proprietate(casa) de la parintii mei,ei decedand cu mai ... (vezi toată discuția)
Am o întrebare cum trebuie sa procedez suntem 3 frați și avem ... Nico1978 Nico1978 Am o întrebare cum trebuie sa procedez suntem 3 Frați și avem o casa la tara părinții au decedat și a rămas sa plătesc impozitul pe teren și casa ieu ... (vezi toată discuția)
Cum pot reconstitui acte de proprietate pentru cladire si terenul parintilor decedati lumipop lumipop Buna ziua Suntem doi mostenitoti pentru o cladire si un teren , mostenire de la parinti, pentru care nu avem acte. Mentionez faptul ca a fost platit impozitul ... (vezi toată discuția)