avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces civil - atingerea imaginii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces civil - atingerea imaginii

Salut. Am un proces civil cu o persoana juridica in legatura cu un video din mendiul online. In acel video fac niste acuzatii fara sa dau nume dar in titlul acelui video apare scris numele unei companii.

Dupa postarea video-ului compania mi-a trimis o cerere prin care sa sterg acel video dar eu am sters doar din titlu numele sau. La cateva saptamani dupa, am fost dat in judecata pentru atingere adusa imaginii companiei in legatura cu acel video si cu comentariile oamenilor de sub acel video.

Intrebarile mele sunt:
1. Pot sa mai fiu dat in judecata daca m-am conformat partial cererii lor de a sterge numele din titlu avand in vedere ca acum nu mentionez nicaieri numele lor (in video)?
2. Pot fi acuzat ca nu am sters comentariile de sub acel video daca oamenii si-au dat seama despre cine vorbesc si au acuzat companiia respectiva cu nume ca face lucruri imorale?

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2020
jhonnylaslo, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 04:32, 19 Februarie 2020
Depinde ce anume ati prezentat,In ce constau imaginile ,ce aspecte ati evidentiat,in ce constau comentariile,ce fel de companie este.Daca deja s-a formulat acțiune angajati-va avocat pt a va formula o întâmpinare cu apararile necesare. Depinde daca e o gogoserie din Bolintin sau o multinaționale,depinde,depinde..Astfel de situații se lămuresc într-o discuție față în față cu un av e mai greu sa smulge noi de la dvs informațiile..
Ok, nu inteleg cum depinde de ceva faptul ca eu am postat un video si cineva a comentat cu o injuratura la adresa unei persoane care s-ar putea identifica din video. Daca persoana e CEO eu raspund pentru comentariul facut de altcineva si daca e vanzator la gogosi nu raspund?

De asemenea, daca vineva te roaga sa stergi o injuratura pe care ai postat-o pe facebook si tu o stergi, e admisibil sa te dea si in judecata dupa ce te-ai conformat? Practic fapta nu mai exista. Nu cred ca depinde de nimic asta.
Trebuie sa formulati intampinare aratand ca nu sunt intrunite conditiile raspunderii civile delictuale.
La prima vedere insa cam sunt intrunite, alegeti un avocat si mergeti la el cu cererea pentru a construi impreuna cu acesta redutele de aparare, inglobate in intampinare!
Justiția nu se înfăptuiește și nu functioneaza dupa cum va imaginati si cum va doriti dvs.Cand v-am spus că situația depinde de mai multe aspecte nu am vorbit ca sa dialoghezez cu dvs ci prin prisma a 20 de ani de experienta in avocatura.O societate comercială de top va avea fonduri și isi va putea permite o apărare de o calitate mult mai bună decât daca este o societate care nu are "putere financiara",de aici exemplul cu gogoseria,v-am spus că depinde de ce obiect are site-ul dvs,ce trafic,ce v-a făcut să postati pt ca una e sa prezinți pe un forum o nemulțumire legată de produsele unui comerciant și alta e sa comentezi doar pt a-l prejudicia.etc..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comentariu ofensiv la adresa mea pe un site; cu numele meu intreg la vedere; adminul refuza sa-l stearga la cerere BIM94 BIM94 Buna ziua, Mai demult am intrat pe un site unde se posteaza stiri politice si acolo era instalat un plug-in Facebook, ceea ce imi permitea sa postez direct ... (vezi toată discuția)
Vor sa ma concedieze(de la niste comentarii),ce sa fac? bmwer2009 bmwer2009 Am facut niste comentarii pe seama unei stiri aparute in presa locala,iar cineva de la institutia unde lucrez mi-a aflat ip si ma acuza de daune de imagine ... (vezi toată discuția)
Pot fi acuzat de ceva daca am comentat poza unui profesor publicata pe net de un coleg? ContSters231669 ContSters231669 buna....eu sunt elev in clasa a 11-zecea,si am urmatoarea problema: unul dintre colegii mei a facut o poza in timpul unei ore de curs la un profesor,aceasta ... (vezi toată discuția)