avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum aș putea pleca cu copilul din România fără ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum aș putea pleca cu copilul din România fără acordul tatălui?

Bună ziua. Vă rog să îmi răspundeți dacă eu am custodie comună pot scoate copilul din țară fără acordul lui. Are program de vizită dar nu îl respectă și copilul refuză să meargă la el, îmi plătește pensia alimentară dar eu vreau să mă stabilesc în Germania și el nu vrea nici să îmi acorde semnătura dar nici să ia copilul la el. Ce aș putea face? Cum aș putea să plec cu copilul?
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 13:27, 19 Februarie 2020
Extraordinar, deci omului nu-i pasă de copil, tot mama trebuie să-l invite, de parcă tăticul nu ar fi cerut în instanţă program? (oare ce ce a cerut?) şi tot ea trebuie să încurajeze copilul! Păi cine ştie de câte ori o fi încurajat mama copilul şi cu curajul la purtător, tăticul nu a venit? Suntem ca în povestea cu ciobanul şi lupul, când a venit întradevăr lupul, oamenii nu l-au mai crezut pe cioban. De atâta încurajare, copilul şi-a pierdut curajul...şi, după unele minţi luminate, copilul e alienat. Aşa-i?
Pentru ca dacă vine și spune ca nu își poate vedea copilul și ca nu le încurajați relația și ca o mutare în Germania ar însemna ruperea completa de copil din cauza dumneavoastră exista mari șanse sa pierdeți.

Super.. doamna atunci o sa vina sa zica si ea ca e dispusa sa ii dea copilul, ca sa aiba o relatie si mai apropiata, mai apropiata de atat nu ar exista.
si atunci.. ups, ce o sa mai zica tatal ?

el nu vrea nici să îmi acorde semnătura dar nici să ia copilul la el.
El acuma este însurat și mai are încă 2 copii dar pe al meu îl suna doar de ziua lui și în rest ii plătește pensia alimentară 120 de lei/luna. Copilul refuză să meargă la el pentru ca tatăl nu și-a dat interesul și nu a fost lângă copil niciodată și în plus la copil i-am tot spus sa meargă și la tati că tati este tati și trebuie să fie și el prezent în viața copilului. Eu nu mi-am refăcut viața momentan și copilul are 9 ani, suntem despărțiți de 8 ani și de atunci încerc să îl fac să înțeleagă că deșii mami și tati nu sunt împreună ei îl vor iubi tot timpul. Sper să reușesc să obțin semnătura și să pot pleca cu copilul. Vă mulțumesc mult pentru răspunsuri
.
Copilul refuză să meargă la el pentru ca tatăl nu și-a dat interesul și nu a fost lângă copil

Ca acel copil sa refuze înseamnă că tatăl a venit sa îl ia. Când a venit tatăl sa îl ia ultima oara?
Dacă nu a venit niciodată sau la câțiva ani atunci nu o sa aveți probleme, strângeți doar dovezi ca se opune mutării. Dacă nu le aveți deja.
Faptul ca s-a recăsătorit, ca mai are doi copii și totuși plătește pensie alimentara și suna copilul nu ma duce cu gândul la un tata complet dezinteresat. Din cauza telefoanelor nu din cauza pensiei ca aia e o gluma.
Din cauza asta era important de știut când a încercat ultimele dați sa îl ia, dacă telefonic își manifesta dorința de a îl lua sa petreacă timp împreună.
Trimiteți notificare fostului partener. Acolo menționați clar ca datorita condițiilor mai bune și posibilităților mai bune o sa va mutați în Germania și ca aveți nevoie de acordul lui pana la data de... Caz contrar urmând sa îl acționați în instanta.
Dacă e un pierde vara dezinteresat de copil va semna acordul. Când ai alta familie și alți doi copii nu îți mai arde sa incordezi mușchii prin tribunale pe bani pe care ii plătești avocatului.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2020
When, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Bună ziua ma poate ajuta cineva cu un răspuns eu am ceva timp ... Izabelast98 Izabelast98 Bună ziua ma poate ajuta cineva cu un răspuns eu am ceva timp de cand am divorțat din aceasta căsnicie a rezultat un băiețel care acum are 4 ani tatăl ... (vezi toată discuția)
Programul de vizită al tatălui se suprapune cu orele de somn ale copilului. sunt obligată să-l trezesc? Mihaela Maxim Mihaela Maxim buna ziua,fiica mea a divortat si are un copil de 1 an si 11 luni.a fost stabilit un program de vizita de la 15 la ora19.eu sunt bunica si cind vine la vizita ... (vezi toată discuția)