avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie Alimentare in Natura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie Alimentare in Natura

Buna ziua,

Fosta mea sotie, a inaintat in instanta, cererea pensiei de intretinere. Am doi copiii minori pentru care contribui lunar cu bani pentru cheltuieli. Tin sa precizez ca am divortat pe cale amiabila, la notar, neavand specificata pensie de intretinere. In urma neintelegerilor cu fosta sotie, mi-a impus ca fiecare sa cumpere haine si toate cele, nefiind foarte confortabil sa le faca un bagaj de haine.
As avea castig de cauza in instanta, sa continui sa ofer suport financiar, doar copiilor? Adica, pensie alimentara in natura.

Multumesc anticipat
Buna seara,

Copii sunt micuti, exista o parte in bani (gradinita copiilor) si o parte in natura. Initial vorbisem sa cumpere parintele rezident haine si toate cele si sa-mi spuna cat a dat, insa in realitate nu este asa, cerandu-mi sa cumpar separat haine, ca sa nu ne mai caram cu bagaje atunci cand iau fetele. Dupa o perioada a inregistrat in instanta cerere pentru a cere pensie de intretinere. Pensia fiind una consistenta. De aceea intreb, daca exista o posibilitate prin care sa continui sa platesc doar nevoile copiilor, nu si nevoile ei.
Am extrase de cont, cum ca virez jumatate din suma cheltuielilor cu gradinita, conversatii si altele prin care as putea demonstra ca m-am ocupat de cheltuielile copiilor
Buna seara,

Din ce am inteles e mai usor pt instante sa dea procentul respectiv in bani, decat sa se mai chinuie cu tot felul de dovezi. Asa nu-si mai bate nimeni capul. Parca prima foarte mult nevoile copiilor. Dar na....e mai usor pt toata lumea....1/4 din net si s-au spalat pe maini :))

Scuze...dar m-a luat valul
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru doi copii este maxim 33% din venitul net. Asta înseamnă orice procent de pana la 33%.
Teoretic ca prima opțiune a instantelor ar trebui sa fie pensia în natura conform legii.
Aveți dreptul sa cereți asa ceva, aveți dovezi, ar trebui sa aveți șanse considerabile.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Teoria e teorie și practica instantelor este cu totul alta dar bineinteles ca dvs în calitate de practician al dreptului cunoașteți aceste aspecte.....Orice mămică dejnadajfduita și orice tatic luptător prin prisma vastei experiențe din propriul dosar si al luptei duse pe forumuri stie mai bine ca un avocat ca sansele sunt considerabile.Sanatate maxima.

When a scris:

Pentru doi copii este maxim 33% din venitul net. Asta înseamnă orice procent de pana la 33%.
Teoretic ca prima opțiune a instantelor ar trebui sa fie pensia în natura conform legii.
Aveți dreptul sa cereți asa ceva, aveți dovezi, ar trebui sa aveți șanse considerabile.


Atunci lăsați lucrurile asa cum sunt.
Oricum in baza convenției referitoare la minor, pe care ati semnat-o la notariat, dvs aveti obligația să contribuiti la cheltuielile de creștere și educare in natura.
Recititi convenția.
Pensia alimentară, în sensul achitării unei sume lunar, o stabilește doar instanța.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Februarie 2020
raluk0207, utilizator

Alte discuții în legătură

Obligatie intretinere copil Jan9001 Jan9001 Buna dimineata, Am citit in codul civil articolele care se refera la dreptul familiei dar nu cunosc practica in instanta, cum se aplica. Am nevoie de niste ... (vezi toată discuția)
Aș vrea ca o parte din pensia de întreținere a minorului să fie depusă într-un cont. am șanse să obțin acest lucru în instanță dacă mama nu este de acord? AlexDimulescu AlexDimulescu Platesc pensie alimentara ca 25% din venitul lunar. Acum urmeaza sa imi schimb serviciul si aceasta suma v a deveni substantiala. Vreau ca din acesti bani ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor Podaru Gabriel Podaru Gabriel Bună ziua.Există o decizie a ICCJ care stipulează ca norma de hrană nu se ia in calcul la stabilirea pensiei de întreținere.(21/2015)De asemenea conf Cod ... (vezi toată discuția)