avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie Alimentare in Natura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie Alimentare in Natura

Buna ziua,

Fosta mea sotie, a inaintat in instanta, cererea pensiei de intretinere. Am doi copiii minori pentru care contribui lunar cu bani pentru cheltuieli. Tin sa precizez ca am divortat pe cale amiabila, la notar, neavand specificata pensie de intretinere. In urma neintelegerilor cu fosta sotie, mi-a impus ca fiecare sa cumpere haine si toate cele, nefiind foarte confortabil sa le faca un bagaj de haine.
As avea castig de cauza in instanta, sa continui sa ofer suport financiar, doar copiilor? Adica, pensie alimentara in natura.

Multumesc anticipat
e un proces pe rol, deci ceva se va stabili sau se poate sa ii respinga cererea ca neintemeiata si sa ramaneti sa platit cum ati convenit.


raluk0207 a scris:

Atunci lăsați lucrurile asa cum sunt.
Oricum in baza convenției referitoare la minor, pe care ati semnat-o la notariat, dvs aveti obligația să contribuiti la cheltuielile de creștere și educare in natura.
Recititi convenția.
Pensia alimentară, în sensul achitării unei sume lunar, o stabilește doar instanța.



Asta fac de cand am divortat. Contribui la cheltuieli legate de educatie. Legat de haine, mi s-a "impus" sa cumpar separat (lucru pe care l-am facut). Am tot intrebat daca mai are nevoie de ceva, si nimic.
Pe 12.03 am sedinta. Materie: Minori si Familie, Obiect: exercitarea autoritatii parintesti.
Ce credeti ca inseamna? Sigur nu o sa primesc nici o instiintare, pt ca am adresa unde locuieste fosta. De proces am aflat intamplator :)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ÎÎnseamnă că aţi pierdut o grămadă de drepturi pe care le-aţi fi avut:Să citiţi cererea de chemare în judecată, să vedeţi dovetile de care se foloseşte, să faceţi o Întâmpinare, prin care să contracaraţi susţinerile nereale, să propuneţi probe, ea trebuia să facă Răspuns la Întâmpinare , abea după se putea fixa termen de judecată.
Citiţi la ce dată a fost înregistrat dosarul.


Martonze a scris:

ÎÎnseamnă că aţi pierdut o grămadă de drepturi pe care le-aţi fi avut:Să citiţi cererea de chemare în judecată, să vedeţi dovetile de care se foloseşte, să faceţi o Întâmpinare, prin care să contracaraţi susţinerile nereale, să propuneţi probe, ea trebuia să facă Răspuns la Întâmpinare , abea după se putea fixa termen de judecată.
Citiţi la ce dată a fost înregistrat dosarul.

Dosarul a fost inregistrat pe 17.02. Am aflat intamplator. De la data respectiva, fosta soție si-a schimbat total comportamentul( din rau in mai bine). Am sunat la Judecătoria sector 3, explicând ca am fost dat in judecată, Avand adresa veche(la fosta soție) si nu am fost înștiințat, iar ei mi -au propus sa fac o cerere prin care cer corespondenta prin mail. Am trimis mail cu cererea solicitată si astept corespondenta

Alte discuții în legătură

Obligatie intretinere copil Jan9001 Jan9001 Buna dimineata, Am citit in codul civil articolele care se refera la dreptul familiei dar nu cunosc practica in instanta, cum se aplica. Am nevoie de niste ... (vezi toată discuția)
Aș vrea ca o parte din pensia de întreținere a minorului să fie depusă într-un cont. am șanse să obțin acest lucru în instanță dacă mama nu este de acord? AlexDimulescu AlexDimulescu Platesc pensie alimentara ca 25% din venitul lunar. Acum urmeaza sa imi schimb serviciul si aceasta suma v a deveni substantiala. Vreau ca din acesti bani ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor Podaru Gabriel Podaru Gabriel Bună ziua.Există o decizie a ICCJ care stipulează ca norma de hrană nu se ia in calcul la stabilirea pensiei de întreținere.(21/2015)De asemenea conf Cod ... (vezi toată discuția)