avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua, as avea nevoie de o îndrumare, trec printr-un divorț, și fostul soț vrea un anumit program de vizite, însă în declarația cu privire la venituri pe ultimile 6 luni aduce de la ANAF un document care arată că are venituri zero ( deși știu sigura că nu e așa, muncind ca bucătar la un restaurant). Întrebarea e , in cazul unei decizii nefavorabile , pot ataca in vreun fel faptul că el nu are un venit și nici măcar o locuință stabila?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2020
Luciaana, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:24, 20 Februarie 2020
programul de vizită nu are nicio legătură cu veniturile sau locuința stabilă.
astfel, răspunsul la întrebarea Dvs. este nu, nu puteți apela sentința din aceste considerente.
Mulțumesc pentru răspuns. Poate sunt subiectivă , însă te lupți pentru vizita și custodie însă nu vrei să plătești pensie alimentara ( nu că m.ar interesa sa o plătească) , încerci să arăți că meriți să fi în viața copilului dar totodată arăți că nu te interesează să te implici material, iar legea consideră că e dreptate ... Mulțumesc încă odata. Seara buna.
Referitor la locuinţa stabilă, în orice proces se face ancheta psihosocială la domiciliul părinţilor, fiindcă - nu-i aşa? - copilului trebuie să i se asigure condiţii decente de locuit, chiar şi pentru 4 nopţi/lună sau în vacanţe.
Pe de altă parte, deşi programul de relaţii nu are a face cu pensia alimentară, d.p.d.v. al arrticolului de lege în baza căruia se decide, dacă analizăm în ansamblu responsabilităţile părinteşti şi interesul superior al copilului, astea două sunt dependente una de alta. Ce face tăticul cel fără de venituri când ia copilul cu el în vacanţă? îl trimite la cerşit? Numai laptele şi pâinea zilnică costă mai mult de 10 lei/zi. Apoi, dacă omul nu are locuinţă stabilă, unde găzduieşte copilul- în cort, la proaspăta concubină acasă, în canal? Atunci de ce se mai face ancheta psihosocială?!
Dvs., în instanţă, scrieţi nişte note în care să vă referiţi la veniturile lui, dar pe ocolite, în sensul în care vă exprimaţi îndoiala că domnul poate să-i asigure găzduire din cauza lipsei unui domiciliu stabil şi din cauza inexistenţei veniturilor, astfel încât nu-i poate asigura copilului hrana zilnică. Apoi, propuneţi dvs. un program , care să nu includă nopţile, astfel ca dvs. să puteţi să-i asiguraţi hrana zilnică: micul dejun înainte de plecare, un sandviş pentru timpul petrecut cu tata şi cina, caldă, pe care i-o oferiţi copilului la întoarcere, seara.
Repet poate sunt subiectivă , dar pare anormal , sa nu ai venit pe ultimile 6luni, fiind persoana fizica autorizata , poate încheia contracte de colaborare, pentru care cred că se pot ocolii plățile la stat altfel nu îmi explic . Cu tot subiectivismul meu , legile nu protejează dreptatea . Mulțumesc tuturor care au o părere.
Daca nu are venituri, va plati pensie raportat la minim pe ec si va lua copilul la programul de vizita. Nu e nicio diferenta intre a avea venituri pe hartie pe minim pe ec sau daca nu are deloc, Va plati la fel.
Ce inseamna "nu are o locuinta stabila", doarme pe la prieteni, azi la unul, maine la altul ? unde l-ati citat pentru proces ? Unde zice ca l-ar duce pe copil la vizita ? pt ca se face ancheta sociala acolo.
Il poate duce si la hotel o zi.. sa zicem ca nu e un tata ca sa ste ain localitate sau in tara si primeste vizita anual.. nu il obliga nimeni sa aiaba o casa in localitatea unde e copilul, il poate duce la hotel, pensiune, gazda.. Daca nu are casa , nu inseamna ca nu va primi drept sa preia copilul la vizita.
De fapt, ce vrea tatal si ce vreti dvs ?
Intreb ca poate propunerile amandurora pt vizita sunt rezonabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului de catre tata geoxgeorge1983 geoxgeorge1983 Bunaziua, as dori un raspuns referitor la custodia fetitei de 3 ani, dupa divort Mama in timpul cand eram plecat la munca in strainatate a luat fetita si sa ... (vezi toată discuția)
Exercitarea autoritatii parintesti raluka28 raluka28 Buna ziua !!! Am divortat in fbruarie anul curent si am cazut de comun acord cu fostul sot sa avem custodie comuna in ceea ce priveste copilul !!! As dori ... (vezi toată discuția)
Abuz? fiul meu, în vârstă de 13 ani, nu mai vrea să mă vadă sau să-mi vorbească petravram petravram Sotia a parasit domiciliul conjugal impreuna cu fiul nostru, acum 2 ani si citeva luni. In ultimul timp fiul meu , in virsta de 13 ani, nu mai vrea sa ma vada ... (vezi toată discuția)