avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... valabilitatea actului de vanzare de ,,mana''
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

valabilitatea actului de vanzare de ,,mana''

BUNA ZIUA!Parintii mei au cumparat in anul 2000 ,40 de arii de pamant de la o persoana printr-un act de mana in prezenta unor martorii.In acesti 9 ani care au trecut de la cumparare am folosit acest pamant si am platit impozit la Primarie.Dorim sa facem un act de vanzare-cumparare prin notariat insa vanzatorul nu vrea sa se prezinte la notar.Ce este de facut in aceasta situatie?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ramona GHIUGAN , Avocat 16:43, 10 Decembrie 2009
puteti sa-l chemati in judecata petru a se constata vanzarea- cumpararea suprafetei de teren, cu conditia ca respectivul vanzator sa aiba titlu de proprietate; presupun ca pretul s-a platit in intregime.
Adresati-va instantei de judecata in vederea pronuntarii unei hotarari care tine loc de act de vanzare cumparare .
investiti instanta de judecata cu actiunea in constatare , in baza art. 111 c. proc.civ.
Actul "de mana" reprezinta o promisiune de vanzare. Adresati-va unui av care sa va reprezinte interesele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte de mana karratyn karratyn o matusa in anul 2006 a facut un act de mana pe un teren de 35 arii, a platit pentru acel pamant, e trecut in registrul agricol pe matusa mea,plateste impozit ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune antecontract vanzare cumparare bragadiruS bragadiruS In 2001 am incheiat cu o batrana din sat un antecontract(act de vanzare cumparare cu incheiere de data certa la un notar public) prin care batrana mi-vandut ... (vezi toată discuția)
Posibilitate intabulare teren romeoproiectare romeoproiectare Buna ziua ! Am o problema cu un teren si poate cineva ma ajuta cu unsfat. Am cumparat in 2010 suprafata de 20 ari de la X si 20 ari de la Y, X si Y sunt ... (vezi toată discuția)