avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentară
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentară

Bună ziua! Dacă am primit hotărârea de divorț( care nu știu dacă este definitivă sau nu, procesul terminându-se acum 2 luni și abia am primit acasă hotărârea) când pot face plângere că nu am primit nici un ban de la fostul soț, deși s-a stabilit o pensie alimentară și are restanță un an și 4 luni( pensia alimentară fiind decisă în decizie să fie dată de la data depunerii dosarului)?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 17:16, 20 Februarie 2020
Buna ziua ! Conform dispozitiilor legal (1) Termenul de apel este de 30 de zile de la comunicarea hotărârii, dacă legea nu dispune altfel., astfel incat dumneavostra trebuie sa calculati 30 de zile de la momentul in care va fost comunicata hotararea. deasemena , trebuie sa aveti in vedere acelasi termen si pentru partea adversa .
Pentru a fi in situatia prvazuta de dispozitiile art . 378 Cod penal , este necesara neplata , cu rea-credinta , timp de 3 luni.
Aveti posibilitatea sa va adresati unui executor judecatoresc sa solicite incuviintarea executarii silite in baza sentintei si sa executati sumele astfel cum au fost dipuse de instanta prin hotararea judecatoreasca .

Și această hotărâre primită acasă este acea înștiințare? De atunci de când am primit-o calculez 30 de zile? Sau de când s-a dat sentința?

CIOBOTARU LOREDANA - CABINET INDIVIDUAL DE AVOCATURA a scris:

Buna ziua ! Conform dispozitiilor legal (1) Termenul de apel este de 30 de zile de la comunicarea hotărârii, dacă legea nu dispune altfel., astfel incat dumneavostra trebuie sa calculati 30 de zile de la momentul in care va fost comunicata hotararea. deasemena , trebuie sa aveti in vedere acelasi termen si pentru partea adversa .
Pentru a fi in situatia prvazuta de dispozitiile art . 378 Cod penal , este necesara neplata , cu rea-credinta , timp de 3 luni.
Aveti posibilitatea sa va adresati unui executor judecatoresc sa solicite incuviintarea executarii silite in baza sentintei si sa executati sumele astfel cum au fost dipuse de instanta prin hotararea judecatoreasca .

Doamnă , vedeţi ştampila de primire a poştei , când a ajuns la Dvs. plicul.De acolo socotiţi 30 de zile, pentru apel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel mioara54 mioara54 Buna ziua.Puteti sa mi spuneti ce inseamna:Cu apel in 30 de zile de la comunicare. Apelul se face in termen de 30 zile de cand s a dat sentinta,sau de cand ... (vezi toată discuția)
Plecat la muncă în belgia, divorțat în lipsă. ce ar trebui să facă? Dogi Dogi Buna seara,am un prieten care este plecat in Belgia la munca,nu munceste cu acte,munceste cu ziua.Intre timp sotia a bagat divort s a pronuntat divortul,el nu ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie sa returnez permisul? vladyoyo97 vladyoyo97 Buna ziua! Am pierdut o contestatie legata de depasirea limitei de viteza in urma careia mi s-a suspendat permisul pe 90 de zile. Am primit instiintarea acasa ... (vezi toată discuția)